İsrail, Şam’daki İran Büyükelçiliğini vurdu, Devrim Muhafızları komutanı öldürüldü

İsrail, Suriye’nin başkenti Şam’da İran Büyükelçiliği’nin bulunduğu bölgeye hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda İran Devrim Muhafızları komutanı öldürüldü.

  • ü
  • 02 Nisan 2024
  • ü
  • Dünya

İsrail, Şam'da İran hedeflerini vurdu. (FOTOĞRAF: LOUAI BESHARA / AFP)

İsrail, Suriye’ye yönelik hava saldırısında İran’ın Şam Büyükelçisinin konutunun ve diplomatik misyonunun bulunduğu binayı hedef aldı. Saldırıda İran Devrim Muhafızları’nın üst düzey isminin öldürüldüğü öne sürüldü.

İran medyası saldırının İsrail tarafından düzenlendiğini teyit etti. Saldırıda İran’ın Şam Büyükelçisi’nin konutunun ve diplomatik misyonunun bulunduğu binanın hedef alındığını ifade edildi.

Saldırıda İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi de dahil olduğu 7 kişinin öldürüldü. Zahidi’nin bir dönem Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü’nün Suriye ve Lübnan sorumlusu olarak görev yaptığı belirtildi.

DEVRİM MUHAFIZLARI AÇIKLAMA YAPTI

AA’nın aktardığına göre; Devrim Muhafızları Ordusu yaptığı yazılı bir açıklamada, İran’ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına İsrail tarafından füze saldırısı düzenlediği belirtilerek, saldırıda Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ve Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi ile 5 yetkilinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin ise Hüseyin Emanullahi, Mehdi Celaleti, Muhsin Sadakat, Ali Aga Babayi ve Ali Salihi Ruzbehani olduğu açıklandı.

‘TAHRAN’IN YANITI SERT OLACAK’

İran’ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, İsrail’in İran’ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasını F-35 savaş uçaklarından fırlatılan 6 füzeyle hedef aldığını belirtti.

Saldırıda diplomatlar ve askeri danışmanların da aralarında olduğu en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Ekberi, hayatını kaybedenlerin kesin sayısı ve isimlerinin enkaz kaldırma çalışmalarının ardından açıklanacağını ifade etti.

İranlı Büyükelçi, Tahran’ın saldırıya “hızlı, doğrudan ve sert” şekilde karşılık vereceğini sözlerine ekledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com