İsrail, Hamas’ın Beyrut ofisini vurdu: Salih El-Aruri öldü

İsrail, Hamas'ın Beyrut'teki bürosuna İHA ile saldırı düzenledi. Saldırıda Hamas'ın yöneticilerin Salih El-Aruri ile birlikte 6 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'de sabah saatlerinde İsrail adına casusluk yaptığı iddia edilen kişilere operasyon yapılmıştı.

  • ü
  • 02 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

FOTOĞRAF: AFP

Lübnan resmi haber ajansı NNA, İsrail’e ait bir insansız hava aracının (İHA) Beyrut’ta bulunan Hamas ofisine saldırı düzenlediğini bildirdi.

AA’nın Lübnan resmi haber ajansına dayandırdığı habere göre, İsrail, Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Beyrut’un Dahiye’nin Maşrafiye bölgesindeki Hamas ofisine saldırı gerçekleştirdi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberde, Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını duyurdu.

AA’ya göre, İsrail ordu radyosu ise İsrail’in saldırısında Hamas yöneticilerinden Salih Aruri’nin öldürüldüğünü bildirdi.

Hamas Başkan Yardımcısı Salih Aruri’nin 2010 yılından bu yana yurt dışında olduğu belirtiliyor.

Sabah saatlerinde İsrail casusluk yaptığı iddia edilen 34 kişi gözaltına alınmıştı. 

SALİH EL-ARURİ KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, 19 Ağustos 1966’da Ramallah’ta doğdu.

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurulmasına katkıda bulunan el-Aruri, 15 yıl İsrail hapishanelerinde kaldıktan sonra sınır dışı edildi ve Lübnan’da yaşamaya başladı.

El-Aruri, Hamas’ın İsrail ile 11 Ekim 2011’de yaptığı, bir İsrail askeri karşılığında 1027 Filistinli esirin serbest bırakılması anlaşmasının müzakerecileri arasında yer alıyordu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com