İsrail, Filistinlileri yine sığındıkları okullarda vurdu: 22 can kaybı

İsrail; Gazze Şeridi'nin El Zeytun mahallesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı okulu vurdu, çoğu çocuk ve kadın en az 22 sivili öldürdü. İsrail vurulan okul için "Hamas komuta merkeziydi" dedi. 7 Ekim'den beri bölgede öldürülenlerin sayısı en az 41 bin 391'e yükseldi.

  • ü
  • 21 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

İsrail, yine defalarca kez yerinden ettiği Filistinlilerin sığındığı okulları hedef aldı. Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre yerel kaynaklar, Gazze Şehri’nin güneyindeki El Zeytun mahallesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı okulu vuran İsrail hava saldırısında en az 13 sivilin öldürüldüğünü, onlarca sivilin yaralandığını söyledi.

Ardından ölü sayısının 22’ye, yaralı sayısının 39’a çıktığını duyuran Hamas hükümetinin medya ofisi, 3 aylık bir bebek dahil 13 çocuğun ve 6 kadının ölenler arasında olduğunu belirtti.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısındaki Üniversite Koleji’ne yönelik bombardımanda da en az 8 kişi yaralandı. Gazze Şeridi’nin en güneyindeki Rafah’ta Hamas’ın sağlık bakanlığının depolarını vuran İsrail saldırısında en az 4 sağlık çalışanının öldürüldüğü, ambulans ekiplerinin ölü ve yaralılara ulaşamadığı açıklandı.

İSRAİL ORDUSU: OKULUN İÇİNDE HAMAS KOMUTA ODASI VARDI

İsrail ordusu, “Zeytun’daki el Felah okulunun içine kurulmuş Hamas komuta odasına hava saldırısı düzenlediği”, savaşçıların burayı” İsrail’e ve orduya karşı saldırılar planlamak ve gerçekleştirmek için kullandığı” açıklamasını getirdi.

İSRAİL, 7 EKİM’DEN BERİ 41 BİN 391 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

Yerel sağlık yetkililerine göre İsrail’in son 72 saatteki saldırıları, en az 119 Filistinlinin öldürülmesi ve 209 Filistinlinin yaralanmasıyla sonuçlandı. 7 Ekim’den beri İsrail’in öldürdüğü ve ölülerine ulaşılabilen Filistinlilerin sayısı en az 41 bin 391’e yükselirken 95 bin 760 Filistinli yaralandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ÖLDÜRÜLEN FİLİSTİNLİLERİN CESETLERİNİN ÇATIDAN ATILMASI

İsrail güçlerinin operasyonlarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kenti yakınındaki Kabatiye’de Filistinlilerin ölülerini çok katlı bir evin çatısından attığını gösteren video büyük tepki çekti. Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin çatışmada öldürdükleri Filistinlileri sürükleyip tekmeleyerelk çatıdan attığını, askeri bir buldozerin daha sonra metal pençe kullanarak cesetleri kaldırdığını söyledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com