Netanyahu, Amerikalı göstericilere “kullanışlı aptallar” dedi, Kongre üyeleri ayakta alkışladı

Netanyahu'nun, ABD Kongresinde yapacağı konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi.

  • ü
  • 24 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu . (FOTOĞRAF: DREW ANGERER / AFP)

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington DC’de ABD Kongresinde konuştu. Konuşması öncesi Kongre’de ayakta alkışlanan Netanyahu’nun, ABD Kongresinde yapacağı konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi. Göstericiler, Başbakan Netanyahu ve savaş karşıtı sloganlar attı, pankart ve dövizler taşıdı.

Netanyahu, Filistin için sokağa çıkan Amerikalı göstericilere “kullanışlı aptallar” dedi, Kongre üyeleri ayakta alkışladı.

“Bizim savaşımız sizin savaşınız, bizim galibiyetimiz sizin galibiyetimiz olacak” diyen Netanyahu’nun açıklamalarında şöyle konuştu:

“Sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bana bu onuru verdiniz. Bir dönüm noktasındayız. Orta Doğu’da İran’ın terörü İsrail’i, ABD’yi hedef alıyor. Bu medeniyetlerin çatışması değil. Barbarlıkla medeniyetin çatışması. Bu çatışma hayatı yüceltenlerle ölümü kutsayanların arasında bir çatışma. Medeniyetin kazanması için İsrail ve ABD yan yana durmak zorunda. Çünkü yan yana durduğumuz zaman çok basit bir şey ortaya çıkıyor. Bu da biz kazanırız onlar kaybeder. Ve dostlarım bugün size bu sözü vermeye geldim, ‘Biz kazanacağız’. 7 Ekim bizim sonsuza kadar kötü anacağımız bir gün. Yahudi bayramında yaşandı. Güneşli bir günde ve bulut bile yoktu. Binlerce İsrailli kutlama yapıyordu. Birden cennet cehenneme dönüştü. 3 bin Hamas teröristi İsrail topraklarına girdi. 1200 kişiyi katlettiler. Bunların arasında ABD’liler de var. Kadınlara tecavüz ettiler. Erkeklerin kafasını kestiler. 250 kişiyi karanlık yere sürükledi. İsrail bunların 145’ini eve götürdü. Bunların çoğu da operasyonla elde edildi. Kurtarılan rehinelerden bir tanesi burada eşimle birlikte oturmakta.”

Rashida Tlaib (FOTOĞRAF: SAUL LOEB / AFP)

‘REHİNELERİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

İran’ı ve Hizbullah’ı hedef alan ve rehinelerin serbest bırakılması için çaba sarf ettikerin kaydeden Netanyahu, “Amerikalı rehinelerin aileleri de burada. Bu ailelerin çektiği ızdırap kelimelerle anlatılamayacak derecede.” dedi.

PROTESTOCULARI HEDEF ALDI

Sözü protestoculara getiren İsrail Başbakanı, “4 Temmuz’da ABD bayrağını yaktılar. Anti İsrailcilere karşı ABD bayrağı korundu. İran, İsrail karşıtı protestoları fonluyor. Bu binanın etrafındalar. Bu protestoculara bir mesajım var. Siz İran’ın kullanışlı aptalları oldunuz. Bazı protestocular bazı tabelalar tutuyorlar. ‘İsrail’i destekleyen gayler’ diyorlar. Aynı zamanda şunu da diyebilirler KFC’yi destekleyen tavuklar. Sadece kampüste protesto yapan kişiler değil bunları yönetenler de yanlış yapıyor.” ifadelerini kullandıb

FOTOĞRAF: ANDREW THOMAS / AFP

NETANYAHU, ABD’DE PROTESTO EDİLDİ

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, Washington DC’de ABD Kongresinde yapacağı konuşma öncesinde çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com