İran’da art arda patlamalar: En az 73 ölü

İran'da, Kasım Süleymani’nin ölüm yıl dönümünde Kirman şehir mezarlığı yakınında iki patlama meydana geldi. patlama 73 kişinin yaşamanı yitirdiği duyuruluyor.

  • ü
  • 03 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

İran'ın farklı kentlerinde binlerce kişi 3 yıl önce öldürülen Kasım Süleymani'yi anmak için toplandı. (FOTOĞRAF: AL-RUBAYE / AFP)

İran’ın Kirman kentinde, 3 Ocak 2020’de suikasta uğrayan İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için anma töreni yapılan mezarlığın yakınlarında iki patlama meydana geldi.

İran devlet televizyonu, patlamalarda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Daha sonra ölü sayısı artarak 73’e yükseldi.

İran devlet televizyonunun ilk patlamayı haberleştirdiği sırada ikinci bir patlama meydana geldiği belirtildi.

Yönetime yakınlığıyla bilinen Nournews, “Mezarlığa giden yolda birkaç tane gaz dolu tüp patladı ve yetkililer durumu takip ediyor” dedi.

ANMA TÖRENİNDE BİNLERCE KİŞİ VAR 

Yerel basın, patlamanın meydana geldiği bölgeye ambulanslar gönderildiğini ifade etti. Anma törenine yüzlerce kişinin katıldığı belirtildi.

Süleymani, 3 Ocak 2020’de dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın verdiği emirle düzenlenen bir bombalı saldırıda Irak’ın başkenti Bağdat’ta öldürülmüştü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com