İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İsrail’in saldırganlığına kararlı bir yanıt verildi

İran'in İsrail'e yönelik füzeli saldırısının yankıları sürerken İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, "Bu, gücümüzün yalnızca küçük bir parçası. İran'la çatışmaya girmeyin" açıklaması yaptı.

  • ü
  • 02 Ekim 2024
  • ü
  • Dünya

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan. (Fotoğraf: ZUMA Press Wire - Depo Photos)

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, ülkesinin İsrail’e yönelik füzeli saldırısının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İsrail’e “kararlı bir yanıt verildiğini” söyleyen Pezeşkiyan, “Bu, gücümüzün yalnızca küçük bir parçası” ifadesini kullandı.

Pezeşkiyan X’te yaptığı paylaşımda, “Bu, gücümüzün yalnızca küçük bir parçası. İran’la çatışmaya girmeyin” diye yazdı.

Pezeşkiyan, şu ifadeleri kullandı:

“Meşru haklar temelinde, İran ile bölgenin barış ve güvenliğinin sağlanması amacıyla Siyonist rejimin saldırganlığına kararlı bir yanıt verildi. Bu eylem, İran’ın çıkarlarını ve vatandaşlarını savunmak içindi. Netanyahu’ya İran’ın saldırgan olmadığını ancak her türlü tehdide karşı kararlı bir şekilde durduğunu bildirin.”

DEVRİM MUHAFIZLARI: HANİYE VE NASRALLAH SUİKASTLARINA MİSİLLEME

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun açıklamasında, İsrail’e çok sayıda füze gönderildiği belirtildi. Açıklamada, İsrail’in misilleme yapması durumunda Tahran’ın tepkisinin ‘çok daha yıkıcı olacağı’ kaydedildi. Füzelerin, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hamas lideri İsmail Haniye ve Devrim Muhafızları Ordusu’ndan Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın suikastlarına misilleme olarak ateşlendiği belirtildi.

Devrim Muhafızları’ndan yapılan açıklamada, “İsmail Haniye ve Hasan Nasrallah’ın şehit edilmesine yanıt olarak işgal altındaki toprakların kalbini hedef aldık” denildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com