İngiltere, İstanbul’da estetik ameliyatında ölen anneyi konuşuyor

Geçen hafta İstanbul’da kalça kaldırma ameliyatı geçiren 26 yaşındaki İngiliz Demi Agoglia, Pazartesi günü hayatını kaybetti. Ailesi, ucuz olduğu için İstanbul’u tercih eden Agoglia’yı uyardıklarını ama dinlemediğini söyledi.

  • ü
  • 10 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

Geçtiğimiz günlerde İngiliz yetkililerin Türk sağlık bakanlığı yetkilileri ile bir toplantı yapmasına neden olan estetik skandallarına bir yenisi eklendi. Türkiye‘de kalça kaldırma operasyonu geçiren üç çocuk annesi İngiliz Demi Agoglia, operasyondan birkaç gün sonra hayatını kaybetti. Agoglia’nın yağ embolisi nedeniyle kalp krizi geçirdiği düşünülüyor.

KALBİ TAKSİDE DURDU

The Sun gazetesinin haberine göre Perşembe günü ameliyat olan Agoglia’ya operasyonun başarılı geçtiği söylendi ve taburcu edildi. Göğüs ağrıları dinmeyen Agoglia, şikayetlerini iletmek için operasyonun yapıldığı hastaneye dönerken, takside geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Yanında bulunan erkek arkadaşı Bradley Jones, kalp masajı yapsa da, üç çocuk annesi kadının kalbi durdu. Hastanede yoğun bakıma alınana genç kadının, Pazartesi günü hayatını kaybettiği açıklandı.

DİŞLERİNİ DE İSTANBUL’DA YAPTIRMIŞ

İngiltere’deki ailesi, daha önce İstanbul’da dişlerini yaptıran Demi Agoglia’nın kalça kaldırma ameliyatı olmak istemesine karşı çıktıklarını, ancak en küçüğü 7 aylık üç çocuğu olan kadının kendilerini dinlemediğini söyledi. Ailesi adli tıp raporunun sonuçlarını beklediğini, ona göre yasal yollara başvurmayı düşündüğünü açıkladı.

BİLİNEN İKİNCİ VAKA

Geçtiğimiz aylarda İstanbul’da benzer bir ameliyat geçiren 31 yaşındaki İngiliz Melissa Kerr de ameliyatın ardından hayatını kaybetmişti. 2022’de Medicana Kadıköy Hastanesi’nde kalça kaldırma ameliyatı olan Kerr’e vücudunun başka yerlerinden alınan yağlar kalçaya enjekte edildi. Kerr, ameliyatın yapıldığı gün hayatını kaybetti.

TÜRKİYE’DE FİYATI YÜZDE 70 DAHA UCUZ

İngiltere’de kalça kaldırma ameliyatı 6-8 bin sterlin civarında. Bu rakama, konsültasyonlar ve tedavi sonrası bakım dahil değil. Bunların da eklenmesiyle rakam daha da artıyor. Buna karşılık Türk hastaneleri benzer amliyatları 2 bin sterline yapmayı vaat ediyor. Bu fiyata beş gecelik otel konaklaması ve VIP havaalanı transferleri de dahil. Bu nedenle birçok İngiliz kadın, burun estetiği, göğüs ve kalça büyütme başta olmak üzere birçok operasyon için Türkiye’yi tercih ediyor. Hem ameliyat sonrası hayatını kaybedenler, hem de yaşanan olumsuz vakalar nedeniyle İngiliz yetkililer, Türk Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile biraraya gelerek, şikayetlerini iletmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com