Ilıcak’ın cezaevine konulmasına tepki: Yazıklar olsun bunu yapanlara

AKP'li Hüseyin Kocabıyık, Nazlı Ilıcak'ın tekrar cezaevine konulmasına tepki göstererek, "TBMM’nde erkekler sıvışırken başörtüsünü savunan kadın"dedi.

  • ü
  • 04 Aralık 2023
  • ü
  • Dünya

Eski AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, gazeteci Nazlı Ilıcak’ın bir yazısından dolayı cezaevine konulması sert bir dille eleştirdi.

2016 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle “iftira” iddiasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezası alan Nazlı Ilıcak hakkındaki karar İstinaf’ta onandı. Bu karar nedeniyle Nazlı Ilıcak bugün cezaevine girdi. Ilıcak’ın 2-3 hafta kapalı cezaevinde kaldıktan sonra açık cezaevine nakledileceği belirtildi.

Eski AKP Milletvekili Kocabıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Nazlı Ilıcak hapishanede. O Nazlı Ilıcak ki 12 Eylül darbesine kafa tutan, Tayyip Erdoğan’nın en yalnız zamanlarında yanında olan, 28 Şubat’la savaşan, TBMM’nde erkekler sıvışırken başörtüsünü savunan kadın! Onu hapse atıyorsunuz. Yazıklar olsun bunu yapanlara!!!” dedi.

Akademisyen-yazar Mümtaz’er Türköne ise karara tepki göstererek, “Nazlı Ilıcak’ın tekrar hapse girmesi vicdan sahiplerini mutlaka yaralamış olmalı. Demokrasiden, özgürlüklerden ve hukuktan yana olan, basın özgürlüğünden yararlanan herkesin Nazlı Hanım’a borcu vardır.” ifadesini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com