Hollanda’da bugüne kadarki en katı göçmen planı: Süresiz sığınma hakkı kalkıyor

Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (PVV) öncülüğündeki hükümet, sığınma ve göçün önemli ölçüde sınırlandırılması için ‘acil durum’ ilan edecek. Süresiz sığınma izni sona erecek, aile birleşimi zorlaşacak.

  • ü
  • 14 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

Hollanda’da aşırı sağcı hükümet, ülkede bugüne kadar uygulanan en katı ve sert sığınmacı politikasını uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Hollanda’da sağ ve aşırı sağcı partilerin çoğunlukta olduğu Hollanda Senatosu, temmuzda hüküm giymiş göçmenlerin sınırdışı edilmesine olanak sağlayan yasa tasarısını onaylamıştı.

Buna göre süresiz oturma izninin reddine ilişkin suçların kapsamı genişletilmiş ve en az 60 ay hapis cezası koşulu kaldırılmıştı.

Ayrıca yasayla ceza yasasındaki hapis gerektiren birçok suç, kalıcı oturma izninin reddedilmesine yetecek şekilde genişletilmişti.

AİLE BİRLEŞİMİ BÜYÜK ÖLÇÜDE SINIRLANDIRILACAK

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre yeni hükümet programına göre süresiz sığınma izni sona erecek. Suçlu yabancıların sınırdışı edilmesi kolaylaştırılacak. Aile birleşimi büyük ölçüde sınırlanacak.

Eski istihbarat servisi şefi Dick Schoof’un başkanlığında kurulan dört partili sağcı hükümetin programına göre başbakan tarafından çıkarılacak bir olağanüstü hal kararnamesiyle ‘sığınma krizi’ ilan edilecek.

Hollanda Parlamentosu’yla Avrupa Birliği’ni (AB) devre dışı bırakacak bu kararname ile Yabancılar Yasası’nın bir bölümü askıya alınacak.

5 YILI DOLDURANLARA SÜRESİZ OTURUM İZNİ VERİLMEYECEK

Kararnameyle birlikte sığınmacı kabulü büyük ölçüde azaltılırken süresiz sığınma izni de kaldırılacak. Halihazırdaki gibi beş yılı dolduran herkese süresiz oturma izni verilmeyecek.

Ayrıca sığınmacıların geldikleri bölgelerdeki durumun normale dönmesinin ardından geri gönderilmesi de öngörülüyor.

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi üyesi Sığınma ve Göç Bakanı Marjolein Faber, katı sığınma ve göç planının Noel tatilinden önce yürürlüğe girmesini istiyor.

Hollanda’nın şu ana kadarki en katı göç planına sahip olduğunu vurgulayan bakan şöyle konuştu:

“Seçmen biz bir görev verdi. Dümen değiştirilmeli ve göç derhal azaltılmalıdır.”

Hollanda’da hükümet, Geert Wilders liderliğindeki aşırı sağcı PVV, Dilan Yeşilgöz liderliğindeki liberal sağcı Özgürlük ve Demokrasi İçin Halk Partisi (VVD), merkez sağ Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC) ve sağcı Çiftçi Vatandaş Hareketi Partisi’nden (BBB) oluşuyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com