Hizbullah’tan Kıbrıs’a saldırı tehdidi: ‘İsrail’e üslerinizi açarsanız…’

Hizbullah lideri Nasrallah, Lübnan'a olası bir saldırıda İsrail uçaklarına üslerini açmaları durumunda adayı hedef sayacaklarını belirterek, "Savaşın bir parçası kabul edeceğiz" dedi.

  • ü
  • 20 Haziran 2024
  • ü
  • Dünya

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 11 Haziran’da Lübnan’ın güneyine düzenlediği hava saldırısında öldürülen Talib Sami Abdullah için düzenlenen anma törenine video-konferansla katılarak açıklamalarda bulundu.

Nasrallah, İsrail’in Lübnan’a olası topyekûn saldırısı durumunda Avrupa Birliği üyesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bölgesini hedef alacaklarını söyledi.

İsrail’in Kıbrıs’ta sürekli askeri tatbikat yaptığını ifade eden Nasrallah, Lübnan’a yönelik olası bir saldırıda Kıbrıs’ın havalimanı ve askeri üsslerini kullanacağı yönünde istihbarat ve duyumlar aldıklarını ifade etti.

Nasrallah, Kıbrıs’ın Lübnan’a saldırı için İsrail’e üslerini açması halinde Hizbullah’ın Kıbrıs’ı savaşın bir parçası kabul edeceği ve buna göre tutum sergileyeceğini ifade etti .

Hizbullah’ın savaş niyeti olmamasına rağmen İsrail’in korkudan dolayı kuzeydeki kuvvetlerini güçlendirmeye devam ettiğini aktaran Nasrallah, bunun da İsrail ordusu açısından Gazze’deki cepheyi etkilediğini vurguladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com