Hizbullah misilleme yaptı, İsrail’de 48 saat olağanüstü hal ilan edildi

İsrail, Hizbullah'ın geniş çaplı saldırılarını önlemek için Lübnan'a saldırı düzenlediğini açıkladı. Hizbullah ise örgütün üst düzey komutanı Fuad Şükür'ün geçen ay Beyrut'ta öldürülmesine karşılık İsrail'e çok sayıda insansız hava aracıyla saldırı başlattığını bildirdi. İsrail'de 48 saat olağanüstü hal ilan edildi.

  • ü
  • 25 Ağustos 2024
  • ü
  • Dünya

İsrail'in Lübnanın güneyindeki sınır şehri Khiama'ya hava saldırısı (© Marwan Naamani/ZUMA Press Wire - Depo Photos)

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu belirterek, Lübnan’ın güneyine saldırılar yapmaya başladıklarını açıkladı.

Hagari, yaptığı açıklamada, “Az önce Lübnan’dan İsrail topraklarına füze ve roketli saldırılar düzenlendi. Bunun üzerine İsrail bölgelerinde sirenler aktifleştirildi” dedi.

Hizbullah’ın geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu kaydeden Hagari, İsrail ordusunun buna karşılık Hizbullah hedeflerini vurmaya başladığını vurguladı.

Hagari, Lübnan’daki Litani Nehri’nin güneyinde yaşayan Lübnanlılara bulundukları bölgeleri terk etme çağrısı yaparak, İsrail’in kendisine yönelik tüm tehditleri ortadan kaldıracağı uyarısında bulundu.

Öte yandan İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları şu ana kadar Lübnan’ın güneyinde 40 hedefi vurdu.

HİZBULLAH’TAN SUİKAST MİSİLLEMESİ

İsrail ordusunun Lübnan’a saldırılara başlamasının ardından Hizbullah da Beyrut’ta komutanlarından Fuad Şükür’e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail’e saldırı başlattığını duyurdu.

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, “İslami Direniş Hareketi Mücahidleri, Büyük Komutan Fuad Şükür’e düzenlenen suikasta misilleme çerçevesinde, Siyonist rejimin (İsrail) derinliklerine ve daha sonra açıklanacak olan bir İsrail askeri hedefine doğru çok sayıda insansız hava aracıyla (İHA) hava saldırısı başlattı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca “çok sayıda füzeyle işgal altındaki Filistin’in kuzeyinde (İsrail’in kuzeyi) çok sayıda düşman bölgesi, kışla ve demir kubbe platformu da hedef alındı” ifadelerine yer verildi.

Lübnan Hizbullahı, Beyrut’ta Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür’e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail’e başlattığı saldırıların ilk aşamasının 320 füzeyle tamamlandığını açıkladı.

İSRAİL’DE 48 SAAT OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan’a başlattıkları “önleyici saldırı” ve Hizbullah’ın da komutanlarından Fuad Şükür’ün suikastına misilleme başlatmasının ardından İsrail’de 48 saat olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gallant’ın “iç cephedeki durum” nedeniyle olağanüstü hal ilan ettiği belirtildi.

Olağanüstü halin 48 saat boyunca geçerli olacağı ifade edildi.

TEL AVİV VE İSRAİL’İN KUZEYİNDE BAZI KISITLAMALAR GETİRİLDİ

Hizbullah ile yaşanan son çatışmalar nedeniyle Tel Aviv’in yanı sıra İsrail’in kuzeyindeki bölgelerde de bazı kısıtlamalara gidildi.

Bu kapsamda açık alanlarda 30, kapalı alanlarda ise 300’den fazla kişiyi aşacak toplantılar yasaklandı.

Ayrıca, Lübnan sınırına yakın plajlar kullanılamayacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com