Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü, İsrail üzerinden çıkanları paylaştı

Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü bildirildi. İsrail basını, Yahya Sinvar'ın üzerinden çıkanların görüntülerini paylaştı.

  • ü
  • 17 Ekim 2024
  • ü
  • Dünya

Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar (FOTOĞRAF: MAHMUD HAMS / AFP)

Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybetmiş olabileceği iddia edilmişti. İsrail Dışişleri Bakanlığının doğrulamasının ardından İsrail Başbakanı Netanyahu’da Yahya Sinvar’ın öldüğünü söyledi.

İsrail medyası ise Yahya Sinvar’ın öldüğünü ortaya koyan fotoğraflarını servis etti. İsrail Basınından yayılan yeni görüntüler ise suikast sırasında Yahya Sinvar’ın üzerinden çıkanları ortaya koydu.

NE OLMUŞTU?

Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldüğü iddia edildi. Sinvar, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin törenine gittiği sırada İsrail tarafından düzenlenen suikast sonucu öldürülen İsmail Haniye‘nin yerine seçilmişti. Sinvar’ın Gazze’deki saldırılarda hayatını kaybettiği öne sürüldü. İsrail medyası o fotoğrafı paylaştı

İsrail devlet televizyonu KAN’da eylül ayında yer alan haberde İsrail’in Sinvar’ın ölüp ölmediğini araştırdığı ancak bu iddiayı destekleyecek doğrulanmış bir istihbarat bulunmadığı ifade edildi. Haberde, İsrail güvenlik teşkilatının “Sinvar’ın temas dışı olduğu ya da hayatını kaybettiği konusunda bölünmüş durumda olduğu” bilgisine de yer verildi.

GAZZE’DEN GÜVENLİ ÇIKIŞ ÖNERİLMİŞTİ

İsrail’in tüm rehinelerin tek seferde serbest bırakılması karşılığında Sinvar’a Gazze’den güvenli çıkış önerdiği iddia edilmişti.

İsrail kamu yayıncısı Kan’ın aktardığına göre Sinvar’la beraber “ayrılmayı seçen” diğer Hamas yöneticilerinin de Gazze’den güvenle çıkışını öngören plan ayrıca çatışmaların bitirilmesini ve Gazze’de yeni bir yönetim kurulmasını da içeriyor.

İSRAİL MEDYASI FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTI

İsrail medyası ise Yahya Sinvar’ın öldüğünü ortaya koyan fotoğraflarını servis etti.

İSRAİL ORDUSU AÇIKLAMA YAPTI

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, “IDF’nin Gazze Şeridi’ndeki operasyonları sırasında üç terörist ortadan kaldırıldı. IDF ve ISA, teröristlerden birinin Yahya Sinwar olma olasılığını kontrol ediyor. Teröristlerin etkisiz hale getirildiği binada, bölgede rehinelerin varlığına dair herhangi bir belirti görülmedi. Bölgede faaliyet gösteren güçler, gerekli dikkati göstererek faaliyetlerini sürdürüyor.” açıklamasını yaptı.

‘DNA UYUŞTU’ AÇIKLAMASI

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yapılan DNA sonucuna göre Gazze’de öldürülen kişinin Yahya Sinvar olduğu açıklandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com