Gazze’nin bir günü: Hastane vuruldu, mülteci kampı baskınında aynı aileden 36 kişi katledildi

İsrail, bir günde onlarca Filistinli'yi daha öldürdü. Şifa Hastanesi'ni bombalayan İsrail, bir tıbbi tesisi basıp içindekileri öldürdü. Tankların Nuseyrat mülteci kampına yaptığı baskında ise aynı aileden en az 36 kişi katledildi.

  • ü
  • 18 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

FOTOĞRAF: AFP

Filistinliler şafaktan önce oruç öncesi yemeklerini yemeye hazırlanırken, İsrail güçleri yoğun hava bombardımanı altında Gazze Şehri’ndeki El Şifa hastanesine baskın düzenledi.

Serbestiyet’ten Bülent Şahin Erdeğer’in aktardığına göre; tanklar, cerrahi bölümü de dahil olmak üzere bazı binaları bombalamadan önce tıbbi tesisin etrafını sardı ve çok sayıda kişiyi öldürüp yaraladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in ağır bombardımanı nedeniyle hastanenin girişinde yangın çıktığını açıkladı. Bakanlık, hastanede barınan hasta ve ailelerin kuşatma altına alındığını da sözlerine ekledi.

İsrail’in yoğun ateşinin oluşturduğu tehlike nedeniyle sağlık ekiplerinin komplekste vurulan ve yaralanan kişilere ulaşamadığı da bildirildi.

İsrail ordusu ise Şifa’daki operasyonun Hamas yetkililerinin bölgede olduğu yönündeki bilgilere dayanılarak başlatıldığını açıkladı.

MÜLTECİ KAMPI BASKININDA AYNI AİLEDEN EN AZ 36 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail’in Nuseyrat mülteci kampına düzenlediği saldırıda aynı aileden çoğu kadın ve çocuk en az 36 kişi katledildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com