Gaffar Okkan cinayetinden yargılanan isim HÜDA-PAR’dan aday oldu

Öldürülen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan cinayetindeHizbullah üyeliğinden yargılanan Ali Bilmez Diyarbakır Bismil’den HÜDA-PAR adayı oldu.

  • ü
  • 11 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

Adı sürekli domuz bağları, siyasi cinayetler ve faili meçhullerle anılan Hizbullah’ın devamı olduğu iddia edilen HÜDA-PAR’ın yerel seçimlerde gösterdiği adaylar da tartışma konusu oldu. Parti, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Gaffar Okkan cinayetinde yargılanan Ali Bilmez’i, belediye başkan adayı olarak açıkladı.

HÜDA-PAR Şanlıurfa’da düzenlediği ‘Aday Tanıtım Programı’nda, Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla; Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Kahta, Ceylanpınar, Eğil ve Bismil Belediye Başkan adaylarını tanıttı.

HÜDA-PAR Aday Tanıtım Programı’nda; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak HÜDA -AR Şanlıurfa eski İl Başkanı Emin Özaslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Siirt Belediye Başkan adayı olarak ise Abdurrahman Özcan açıklandı.

HÜDA-PAR Diyarbakır Bismil’de ise İlçe Belediye Başkan adayı olarak Ali Bilmez’i aday gösterdi.

ADI GAFFAR OKKAN CİNAYETİNDE GEÇİYORDU 

Gazete Pencere’den Tolga Balcı’nın haberine göre; partinin aday gösterdiği Bilmez’in ismi 5 polis memuru ile birlikte şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü A. Gaffar Okkan’a suikast iddianemesinde geçiyor.

Hizbullah tarafından öldürülen Okkan cinayetinde Hizbullah üyeliğinden tutuklu yargılanan Ali Bilmez hakkında 15 yıla kadar hapis itenmişti.

2001 yılında Diyarbakır 2 No’lu DGM’de görülen duruşmada tutuklu sanıklar Mehmet Sabir Özdemir, Alaaddin Tonga, Fesih Güler ve Ali Bilmez hazır bulunmuştu.

15 YIL HAPSİ İSTENDİ 

İddianamede, terör örgütü Hizbullah’ın Siirt il sorumluluğunu yapan sanık Mehmet Sabir Özdemir hakkında TCK’nın 146. maddesi uyarınca idam; diğer sanıklar Alaaddin Tonga, Fesih Güler ve Ali Bilmez hakkında ise TCK’nın 168/2. maddesi uyarınca 15’er yıl hapis cezası istenmişti.

TCK’DAKİ DEĞİŞİKLİKLE SERBEST KALDI 

Okkan cinayeti sanıklarından Ali Bilmez mahkeme tarafından tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılmıştı.

Bilmez’e tahliye yolu AKP tarafından değiştirilen TCK değişikliği ile açılmıştı. Hükümet tarafından Avrupa Birliği (AB) uyum çerçevesi gereğince 1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe giren TCK’da örgüt üyeliği suçu için “5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilir” ibaresi pek çok örgüt yöneticisinin serbest kalmasına neden olmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com