Fransa’yı sarsan toplu tecavüz skandalında Türk sanık ifade verdi: Ölü sandım

Fransa'da 10 yıl boyunca eşi tarafından bayıltılarak onlarca yabancı erkeğin tecavüzüne uğrayan Gisèle Pelicot’un davasında, 49 sanık arasındaki Hüsamettin Doğan da ifade verdi. Doğan, tecavüz iddialarını reddetti.

  • ü
  • 26 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

Gisele Pelicot duruşmaya katıldı. (Fotoğraf: Christophe SIMON / AFP)

Fransa’da yıllarca eşi tarafından bayıltılarak 80’den fazla erkeğin tecavüzüne uğrayan Gisèle Pelicot’un hukuk mücadelesi, dünyada yakından takip ediliyor.

Eşi Dominique Pelicot’un uyuşturucu vererek yabancı erkeklerle birlikte tecavüz ettiği ve görüntülerini çektiği 72 yaşındaki Gisèle Pelicot, Fransa’da kadın mücadelesinin kahramanı haline gelirken yaşları 22 ile 70 arasında değişen sanıklar, duruşmada tek tek ifade veriyor.

Sözcü gazetesinin aktardığına göre; Dominique Pelicot’un evindeki toplu tecavüze davet ettiğini doğruladığı isimlerden biri de, 43 yaşındaki Türk Hüsamettin Doğan. Gençliğinde Türkiye’den Fransa’ya göç eden Doğan, duruşmada tecavüz iddialarını reddetti ve öfkeli ifadelerle itibarının ayaklar altına alındığını savundu.

Diğer sanıklar gibi bunun bir “seks oyunu” olduğunu sandığını söyleyen Doğan, “Ona yaklaştığımda hareket etmediğini gördüm. Ona ‘Eşin ölü mü?’ dedim. Bana hayal kurduğumu söyledi” dedi. Doğan, kendisinin önünde Dominique Pelicot’un karısına baygın haldeyken tecavüz ettiğini de anlattı.

TECAVÜZCÜLERİ TEK TEK DİNLEDİ

Doğan, baygın kadının horladığını duyunca oradan ayrıldığını öne sürerek “Ben bir tecavüzcü değilim” dedi.

Dominique Pelicot ise, Hüsamettin Doğan’a, eşini uyuşturucuyla bayılttığını söylediğini iddia etti.

Bu arada Gisèle Pelicot, duruşma boyunca tecavüzcülerin ifadelerini salonda dinledi. Eşinden boşanan kadın, yaşadığı korkunç olayı 4 yıl önce bir polisten öğrenmişti.

Yerel basına göre Dominique Pelicot, birçoğu davada yargılanan kasaba halkından erkekleri internet üzerinden buluyordu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com