Fotoğraf ajansları Saray’ı Kuzey Kore ile kıyasladı

Fotoğraf ajansları AP ve AFP, Kate Middleton'ın kendi fotoğrafını düzenlediğini itiraf etmesinin ardından Kensington Sarayı'nı Kuzey Kore ile kıyasladı.

  • ü
  • 16 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Kate Middleton’ın kendi fotoğrafını photoshop ile düzenlediğini itiraf etmesinin ardından, AFP (Agent France-Presse) Küresel Haber Direktörü Phil Chetwynd Kensington Sarayı’nı Kuzey Kore ile kıyasladı. BBC Radio 4’a konuşan Chetwynd, İngiltere Kraliyet Ailesi’nin güvenilir bir kaynak olmadığını söyledi.

FOTOĞRAF AJANSLARI AYNI DURUMU KÜBA, KUZEY KORE, İRAN İLE YAŞADI

Birlikte çalıştıkları ekiplere fotoğrafı kaldırmaları ve/veya kullanmamaları tavsiyesinde bulunduklarını belirten Phil Chetwynd, AFP’yi bu şekilde aksiyon almaya zorlayacak çok az durumla karşılaştıklarını söyledi. İçinde bulundukları durumu açıklamak için direktör bu yönde tavsiyede bulunmak durumunda kaldıkları son fotoğrafların Kuzey Kore ve İran haber ajanslarından geldiğini ifade etti.

Fotoğrafı geri çeken bir diğer fotoğraf ajansı olan AP (The Associated Press) ise 15 Mart’ta, ajansın  üzerinde oynama yapılmış fotoğraflarını nasıl tespit ettiklerini gösteren bir video yayımladı. AP’nin fotoğraf editörü ise son geri çekmelerin Küba ve Kuzey Kore’den gelen fotoğraflar için gerçekleştiğini belirtti ve “Erişimimizin olmadığı durumlarda hükümetten gelen fotoğraflara güvenmek zorundayız.” sözleriyle durumu açıkladı. AP, paylaşılan fotoğrafın manipüle edilmiş olduğunun ise Prenses Charlotte’un sol elinden anlaşıldığını açıklamıştı.

Galler Prensesi Kate Middleton ise, X hesabından yaptığı paylaşımda kendisinin de pek çok amatör fotoğrafçının yaptığı gibi bazen fotoğraflarında düzenleme yapabildiğini belirterek fotoğrafın yol açtığı karışıklık için özür diledi.

Prensesin anneler gününde çocuklarıyla birlikte paylaştığı bu fotoğraf, 16 Ocak’ta geçirdiği operasyondan sonra Middleton’ın paylaşılan ilk fotoğrafıydı. Bu fotoğrafın manipüle edilmiş bir fotoğraf olduğunun ortaya çıkması ise prenses hakkındaki komplo teorilerini arttırdı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com