Foreign Policy: ABD, Suriye’den çekilmeyi gündemine aldı

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Biden yönetiminin Ortadoğu'da askeri önceliklerini yeniden gözden geçirdiğini aktaran bir yazı yayımladı.

  • ü
  • 25 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, Beyaz Saray’ın İsrail-Hamas savaşının ardından bölgedeki askeri önceliklerini yeniden gözden geçirdiğini yazdı. Dergiye konuşan ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarından dört kaynağa göre Beyaz Saray artık Suriye’de gereksiz olarak gördüğü bir misyonu sürdürme konusunda istekli değil. Fakat, ABD’nin henüz Suriye’den çekilme konusunda kesin bir karar almadı.

ABD’nin Suriye’de yaklaşık 900 askeri bulunuyor. Washington’ın Suriye’de Ankara’nın terör örgütü olarak nitelediği SDG ile yaptığı işbirliği, yıllardır Türkiye-ABD hattındaki ana başlıklardan biri. Türkiye, PKK’nın uzantısı olarak nitelediği SDG ile NATO müttefiki arasında bağların koparılmasını istiyor.

IŞİD TEKRAR TOPARLANABİLİR

Foreign Policy, ‘terör örgütü IŞİD ciddi anlamda zayıflamış olsa da gerekli alanı bulabilirse tekrar güç toplayabileceği’ değerlendirmesinde bulundu.

T24’te yer alan habere göre 16 Ocak’ta IŞİD, SDG’nin kontrolünde 5 bin IŞİD üyesinin tutulduğu bir hapishaneye füze saldırısı düzenleyerek teröristlerin kaçmasını sağlamaya çalışmıştı. Suriye’de 20 hapishanede yaklaşık 10 bin IŞİD üyesi, 50 bin onlarla bağlantılı kadın ve çocuk tutuluyor.

BIDEN YÖNETİMİ NE DÜŞÜNÜYOR?

Politico’nun ulusal güvenlik muhabiri Alex Ward’a konuşan üst düzey ABD yönetimi kaynakları ise “Biden yönetiminin Suriye’den çekilmeyi düşünmediğini” ifade etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com