Esma Esad’a lösemi teşhisi konuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ofisinden Salı günü yapılan açıklamada, 2019 yılında meme kanserini yenen eşi Esma Esad’a lösemi teşhisi konulduğu belirtildi.

  • ü
  • 22 Mayıs 2024
  • ü
  • Dünya

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esadın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konuldu (Apaimages/Imago - Depo Photos)

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ofisinden Salı günü yapılan açıklamada, 2019 yılında meme kanserini yenen eşi Esma Esad’a lösemi teşhisi konulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Först Leydi Esma Esad’a, enfeksiyonla mücadelede rol oynayan beyaz kan hücrelerinin agresif bir kanseri olan akut miyeloid lösemi teşhisi konuldu” denildi.

Esma Esad’ın enfeksiyondan kaçınmak için sosyal mesafeyi gerektiren “özel bir tedavi protokolüne” tabi tutulacağı belirtildi. Esad 2019 yılında, bir yıl boyunca hastalıkla mücadele ettikten sonra meme kanserinden “tamamen” kurtulduğunu söylemişti.

1975’te İngiltere’de doğan eski yatırım bankacısı, 2011’de Suriye iç savaşının patlak vermesinden önce kendisini ilerici bir hak savunucusu ve Esad hanedanının modern yüzü olarak tanımlıyordu.

Esma, eşinin yurtdışına yaptığı nadir resmi ziyaretlerde sık sık ona eşlik ediyor ve cumhurbaşkanı çiftinin devlet destekli çeşitli etkinliklere katılırken çekilen görüntüleri resmi medyada düzenli olarak paylaşılıyor.

Esma Esad, ABD dergisi Vogue’un bir kapak haberinde “Çölde Bir Gül” olarak selamlanmış, ardından kocasının demokrasi yanlısı protestoları bastırmasına verdiği destek nedeniyle övgüler kınamaya dönüşmüştü.

Haziran 2020’de ABD, Başkan’ın ailesi ve çevresindeki pek çok kişiyle birlikte Först Leydi’ye de yaptırım uyguladı.

Suriye iç savaşı, Esad hükümetinin kendi yönetimine karşı yapılan protestoları bastırmasının ardından 2011 yılında patlak verdiğinden bu yana yarım milyond

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com