Erdoğan, Reisi için yas ilan etti, İran Cumhurbaşkanlığı’nın teşekkür listesine bayrak giremedi

İran Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yayınlanan taziye mesajlarında Türk bayrağına yer verilmedi, İngilizce arayüzde Osmanlı bayrağı kullanıldı.

  • ü
  • 23 Mayıs 2024
  • ü
  • Dünya

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından yapılan açıklamalar ve milli yas ilanı işe yaramadı. İran Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan taziye mesajlarında, Farsça bölümde Türk bayrağına yer verilmemesi ve İngilizce arayüzde Türk bayrağı yerine Osmanlı bayrağının kullanılması gözlerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Reisi, Azerbaycan’da bir baraj açılışı sonrası ülkesine dönerken Tebriz’in kuzeydoğusunda helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Reisi ve beraberindeki heyetin bulunamaması üzerine Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’a ait Akıncı İHA ile AFAD ekibi arama-kurtarma faaliyetlerine katıldı.

REİSİ İÇİN MİLLİ YAS KARARI ALINDI

Reisi’nin vefatının ardından Türkiye’de bir günlük milli yas ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “İran halkıyla dayanışma içerisindeyiz” diyerek milli yas kararını duyurdu. Erdoğan, bu kararla birlikte İran halkının acısını paylaştığını ve derin bir üzüntü içerisinde olduğunu öne sürdü.

İRAN CUMHURBAŞKANLIĞI SİTESİNDEKİ LİSTEDE YOK

İran Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan taziye mesajlarında dikkat çekici detaylar gözlerden kaçmadı. “Ülkelerin, uluslararası kuruluşların ve şahsiyetlerin İran’a taziye mesajları” başlıklı Farsça duyuruda, Reisi’nin fotoğrafıyla birlikte taziye mesajı atan ülkelerin bayrakları yer aldı. Ancak Türk bayrağının bu görselde yer almadı. Paragrafın en altında küçük bir cümleyle Türkiye’nin milli yas kararı aldığı belirtildi.

İNGİLİZCE ARAYÜZDE OSMANLI BAYRAĞI

Öte yandan, İran Cumhurbaşkanlığı sitesinin İngilizce versiyonunda aynı haberin görselinde Türkiye’ye vurgu yapılırken, Türk bayrağı yerine 18. yüzyıl Osmanlı bayrağının kullanıldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İRAN DEVLET TELEVİZYONUNUN İDDİASI

Bu olayların yanı sıra, İran devlet televizyonu da Reisi’nin bulunduğu helikopterin enkazının yerini damat Selçuk Bayraktar’ın Akıncı İHA’sıyla değil, kendi İHA’larıyla tespit ettiklerini açıkladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com