Çocukları zimmetli iPad ile maç izledi, İskoçya Sağlık Bakanı istifa etmek zorunda kaldı

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson, Fas gezisinde çocuklarının devlete ait telefon hattından futbol maçı izlediklerinin ortaya çıkmasının ardından göreviden istifa etti. Matheson, ilk açıklamasında telefonla seçim bölgesiyle görüştüğünü söylemişti.

  • ü
  • 08 Şubat 2024
  • ü
  • Dünya

İskoçya Sağlık Bakanı Michael Matheson, Fas gezisinde çocuklarının devlete ait telefon hattından maç izlediklerinin ortaya çıkmasının ardından göreviden istifa etti.

Michael Matheson, 2022 Noel’inde ailesiyle birlikte Fas’a yaptığı bir haftalık ziyarette parlamento iPad’ini de yanında götürdü. Telefon görüşmeleri hariç iPad için yaptığı internet harcaması yaklaşık 11 bin Sterlin tuttu.

Matheson’un faturanın gezi sırasında seçim bölgesi çalışmalarını yürütürken kabardığını iddia etmesinin ardından 11 bin Sterlin devlet tarafından ödendi.  Telefonun internetinin çocukları tarafından kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından Bakan Matheson, parayı devlete geri ödedi ve görevinden istifa etti.

TR724’ten Ensar Nur’un haberine göre, olayın manşetlere taşınmasının ardından, Matheson ailesinin oğullarının tatilde futbol izlemek için iPad’i hotspot olarak kullandıkları ortaya çıktı. Oğullarının yaptığından habersiz olduğunu ifade eden Matheson, soruşturma tamamlanmadan bugün istifa etti.

Bakan, hikayenin kamuoyunda büyük tepkilere yol açmasının ardından gerçeği eşinin kendisine söylediğini iddia etti. Ancak eşinin durumu kendisine açıklamasının ardından Matheson başlangıçta oğullarının olaya karıştığından kamuoyuna bilgi veremedi. Bunun yerine, iPad’in sadece parlamento çalışmaları için kullanıldığında ısrar etmeye devam etti ve yüksek fatura için eski bir SIM kartı suçladı.

Bugün İskoçya başbakanı Hamza Yusuf’a bir mektup göndererek istifasını sunan Matheson şunları yazdı: “İskoç Parlamentosu Kurumsal Organı’ndan geçen yılki veri dolaşım ücretlerimin incelenmesini talep ettikten sonra, bu sürecin önümüzdeki haftalarda sonuçlanacağının bilincindeyim. İncelemenin bulguları henüz elime ulaşmadı, ancak bu durumun hükümetin gündemini ilerletme konusunda dikkat dağıtıcı bir unsur haline gelmemesini sağlamak için görevimden ayrılmam hem benim hem de hükümetin yararına olacaktır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com