Blinken bölge ülkeleri turu kapsamında Türkiye’ye geldi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, bölge ülkelerine yapacağı temaslar kapsamında Türkiye'ye geldi. Blinken, Dışişleri Bakanı Fidan ile görüşmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

  • ü
  • 05 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bölge ülkelerine 4-10 Ocak tarihleri arasında gerçekleştieceği ziyaretin ilk ayağında Türkiye’ye geldi.

Blinken, İstanbul’da ABD’nin Ankara Büyükelçisi Büyükelçi Jeffry L. Flake ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafınan karşılandı.

Blinken yarın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya gelecek. Blinken’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesi öngörülüyor.

Blinken’ın ziyaretinin odağında İsveç’in NATO’ya üyeliği konusu ve Türkiye’ye 40 adet F-16 savaş uçağının satışı yer alıyor. ABD, İsveç’in NATO’ya katılmasının daha da gecikmemesi için Türkiye’ye baskı yapıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller dün düzenlediği basın toplantısında, Blinken’ın Türk muhataplarıyla ikili ve bölgesel işbirliği konularını ele alacağını, bu kapsamda Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya katılımını sağlayacak onay sürecinde atacağı nihai adımları değerlendireceğini kaydetti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com