Binance ile Nijerya arasındaki anlaşmazlık büyüyor

Nijeryalı yetkililer kripto para firması Binance'in tutuklu yöneticisinin gözaltından kaçtığını açıkladı.

  • ü
  • 27 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Nijeryalı yetkililer Binance yöneticisi Nadeem Anjarwalla’nın gözaltından kaçtığını duyurdu. İngiltere-Kenya çifte vatandaşı olan Anjarwalla, ABD’li meslektaşı Tigran Gambaryan ile birlikte, Şubat ayında tutuklanmıştı. Şirketin Afrika Bölge Müdürü Anjarwalla ve Gambaryan’ın gözaltına alınması, Nijeryalı yetkililerin, yasa dışı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle Binance’e yönelik soruşturma başlattığı sırada gerçekleşti.

“INTERPOL’LE ÇALIŞIYORUZ”

Nijerya Ulusal Güvenlik Danışmanı, Anjarwalla’nın ülkeden sahte pasaportla kaçtığını söylerken aileye yakın bir kaynak yasal yollarla ayrıldığını söyledi. Ulusal Güvenlik Danışmanı Ofisi (ONSA) yaptığı açıklamada, ülkenin şu anda “şüpheli hakkında uluslararası bir tutuklama emri için Interpol ile birlikte çalıştığını” söyledi.

Yetkililerin İngiliz pasaportuna el koyduğu söylenen Anjarwalla’nın Kenya pasaportunun nerede olduğunun ise bilinmediği bildirildi. Tigran Gambaryan’ın ise hâlâ gözaltında olduğu biliniyor.

Anjarwalla ve Gambaryan, 26 Şubat’ta Nijerya’nın başkenti Abuja’da hükümet tarafından davet edildikleri toplantılara katıldıktan sonra tutuklandı. Yetkililerin ise platformlarında işlem yapan Nijeryalıların isimlerinin verilmesini talep ettikleri bildirildi.

BINANCE: ÇALIŞANLARIMIZIN GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ

Karşı karşıya kaldığı suçlamalar hakkında yorum yapmayan Binance, olayla ilgili “Nadeem’in artık Nijerya’da gözaltında olmadığından haberdar olduk. Öncelikli odak noktamız çalışanlarımızın güvenliği olmaya devam ediyor ve bu sorunu hızlı bir şekilde çözmek için Nijeryalı yetkililerle işbirliği içinde çalışıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

14 GÜNÜ AŞAN GÖZALTI HUKUKSUZ

Ailelere yakın bir kaynak BBC’ye yaptığı açıklamada, mahkemenin Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu’nun iki yöneticiyi 14 gün süreyle gözaltında tutulmasına hükmettiğini ancak 14 günü aşan gözaltı süresinin hukuksuz olduğunu belirtti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Anjarwalla ve Gambaryan’ın 4 Nisan’da tekrar mahkemeye çıkmaları bekleniyordu. Nijerya medyasında Anjarwalla’nın gardiyanların geçen Cuma günü camiye gitmesine izin vermelerinin ardından bir daha geri dönmediği yer alıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com