Bilgisayar oyunu değil, Filistin: İsrail dört genci SİHA ile vurdu

İsrail ordusunun SİHA kullanarak Gazze’nin güneyindeki Han Yunus'ta 4 silahsız Filistinliyi öldürdüğünü gösteren görüntüleri yayınladı.

  • ü
  • 22 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Hamas’ın 7 Ekim 2023 tarihinde sivillere saldırması ile başlayan ve İsrail’in sert karşılık vermesiyle devam eden çatışmalar sürüyor. İsrail, Han Yunus’ta, silahsız 4 Filistinli genci havadan atılan bombalarla öldürdü. O anlara ait görüntüler bütün dünyada tepki ile karşılandı.

Al Jazeera, İsrail ordusunun SİHA (silahlı hava aracı) kullanarak Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta 4 silahsız Filistinliyi öldürdüğünü gösteren görüntüleri yayınladı. Enkazların arasında yürüyen gençler, havadan üstlerine atılan bomba sonucu feci şekilde can verdi.

Haberde, “Filistinlilerin Gazze’yi kalıcı olarak terk etmesi için İsrail terör ve korku saçıyor. SİHA görüntüleri de bu gerçeği açıkça ortaya koyuyor” denildi.

DÜNYADAN TEPKİ YAĞDI

Bu görüntüler bütün dünyada tepki çekti. Ünlü Amerikalı radyo programcısı Alex Jones “İsrail kontrolü kaybetti. Bu savaş değil, kitlesel soykırım. Kimse bunu destekleyemez. İsrail bu gibi eylemlerle intihar ediyor” yorumunda bulundu.

Filistinli siyasi analist Yusuf Münayyer,” Aylarca süren öfkelerden sonra bile çirkin. Bu video, İsrail askeri insansız hava aracının, hiçbir tehdit oluşturmayan dört silahsız sivili kelimenin tam anlamıyla takip ettiğini ve onları birbiri ardına ortadan kaldırdığını gösteriyor” dedi.

‘HERKES BUNU GÖRMELİ’

Orta Doğu tarihi üzerine doktora yapmış yazar Assal Rad, “Gözlerimizin önünde bu kadar çok savaş suçunun işlendiğini hiç gördük mü? İsrail’e hala silah ve yardım sağlayan herhangi bir ülke bu suçların suç ortağıdır.” ifadelerini kullandı.

Sürgün edilen Amerikalı ihbarcı Edward Snowden ise şunları söyledi: “Dünyadaki herkesin bunu görmesi gerekiyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com