Biden’dan ‘shrinkflasyon’ çıkışı: Paketlerde daha az cips var, dondurmalar küçüldü

ABD Başkanı Joe Biden, bir videoda gıda şirketlerini “shrinkflasyon” sebebiyle eleştirdi. Biden, cips paketlerinin ve dondurmaların küçüldüğünden şikayet etti.

  • ü
  • 12 Şubat 2024
  • ü
  • Dünya

FOTOĞRAF: SAUL LOEB / AFP

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 11 Şubat’taki Super Bowl için hazırladığı bir videoda büyük gıda şirketlerine “shrinkflasyon” suçlaması yaptı.

Shrinkflasyon, bir ürünün fiyatlarını sabit tutarken ürünün gramajını küçültmek olarak tanımlanıyor.

Biden, Super Bowl için hazırladığı videoda şunları söyledi:

“Bazı şirketler yavaş yavaş ürünlerinin gramajını düşürüyor ve sanıyorlar ki biz fark etmiyoruz. Spor içeceklerinin şişeleri daha küçük, bir paket cipste daha az cips var ancak yine de aynı miktarda ücret ödüyoruz. Bir dondurma aşığı olarak beni en çok kızdıran şey, dondurmaların küçülmüş olması.”


VELEV SÖZLÜK
Shrinkflasyon nedir?
Skimflasyon nedir?
Multiflasyon nedir?
Greedflasyon nedir?

 

Biden açıkça şirketlerin isimlerinden bahsetmiyor ancak videoda Gatorade içeceği, Breyers dondurma, Tostitos and Doritos cipsi ve Oreo kurabiyeleri görülüyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

BIDEN’DAN ÖNCE MAHFİ EĞİLMEZ GÜNDEME GETİRDİ

Türkiye geçtiğimiz günlerde skimpflasyon ve shrinkflasyon kelimelerini aramıştı. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, Türkiye’nin bir süredir ülkenin ‘skimpflasyon’ ve ‘shrinkflasyon’ sürecine girdiğini yazdı, konu sosyal medyanın gündeminde baş sırada yer aldı. Kullanıcılar google gibi arama motorlarında bu iki kelimenin anlamını aradı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com