Biden’dan İsrail’e Gazze uyarısı: İnsani yardımları pazarlık konusu yapma

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de 30 bini aşkın Filistinliyi öldüren İsrail'i 'insani yardımların pazarlık konusu yapmaması' için uyardı. Biden, Gazze kıyısına yardımlar için geçici liman kuracaklarını da resmen açıkladı.

  • ü
  • 08 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongre Binası Temsilciler Meclisinde üçüncü Birliğin Durumu konuşmasını yaptı. (© Shawn Thew - Pool Via Cnp/CNP via ZUMA Press Wire - Depo Photos)

ABD Başkanı Joe Biden, başkanların yıllık olarak Kongre ortak oturumunda yaptığı “Birliğin Durumu” konuşmasında Gazze’deki son duruma ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Kasım ayındaki başkanlık seçiminden önce yaptığı son Birliğin Durumu konuşmasında Biden, Amerikan ordusuna Gazze sahiline geçici bir liman kurulması yönünde talimat verdiğini de açıkladı.

Biden, söz konusu geçici liman ile Gazze’ye deniz yoluyla daha yüksek miktarda insani yardımın gireceğini ancak Amerikan askerlerinin Gazze’ye ayak basmayacağını belirtti.

Biden şöyle konuştu:

“Bu geçici liman yüksek miktarda insani yardımın her gün Gazze’ye girişini mümkün kılacaktır, ancak İsrail de üzerine düşeni yapmalıdır. İsrail Gazze’ye daha fazla insani yardım girişine izin vermeli ve insani yardım çalışanlarının ateş altında kalmadığından emin olmalıdır. İsrail liderlerine bunu söyledim. İnsani yardım bir pazarlık unsuru ya da ikincil konu olamaz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com