Biden: Navalni’nin ölümünden Putin sorumlu

ABD Başkanı Joe Biden, “Navalni cesurca yolsuzluk ve şiddete karşı çıktı. Cezaevindeyken bile hakikatın güçlü bir sesiydi. Rus yetkililer kendi hikayelerini anlatacaklardır ama sakın kanmayın. Navalni’nin ölümünden Putin sorumlu” diye konuştu.

  • ü
  • 17 Şubat 2024
  • ü
  • Dünya

(© Yuri Gripas - Pool Via Cnp/CNP via ZUMA Press Wire - Depo Photos)

ABD Başkanı Joe Biden, Rus muhalif Aleksey Navalni’nin hapishanede hayatını kaybetmesinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i sorumlu tuttu.

Biden, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, Navalni’nin ölümüne ilişkin ABD’nin yaklaşımını ve bundan sonraki muhtemel tutumlarını değerlendirdi.

Navalni’nin öldüğü yönündeki haberlerin doğru olmadığına inanmak için bir sebepleri bulunmadığını dile getiren Biden, “Aleksey Navalni’nin ölümüyle ilgili haberlere hem şaşırmadım hem de öfkelendim. Putin, onu zehirledi, tutuklattı ve yargılattı. Onu hapishaneye gönderdi ve izole etti” dedi.

Moskova’nın Navalni’nin ölümüyle ilgili farklı bir söylemde bulunacaklarına işaret eden Biden, “Navalni’nin ölümünden Putin sorumludur. Onun başına gelenlerden Putin sorumludur” ifadesini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Biden, Moskova’ya bugüne kadar çok sayıda yaptırım getirdiklerine ve Navalni’nin ölümü bağlamında yeni yaptırımlar olabileceğine dikkati çekti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com