Biden gözyaşlarıyla veda etti

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen Demokratik Ulusal Kongre'sinde partililere veda konuşması yaptı.

  • ü
  • 20 Ağustos 2024
  • ü
  • Dünya

Biden ve kızı Ashley Biden (FOTOĞRAF: CHARLY TRIBALLEAU / AFP)

Sağlık sorunları nedeniyle Kasım ayında yapılacak olan başkanlık yarışından çekilen ABD Başkanı Joe Biden, Demokratik Ulusal Kongre’sinde demokratlara veda etti. Gözyaşları içinde konuşmasını tamamlayan Biden, “Sizi seviyorum Amerika” ifadelerini kullandı.

Kamala Harris’in Demokratik Parti’nin başkan adayı olmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Chicago kentinde düzenlenen Demokratik Ulusal Kongre’sinde partililere veda konuşması yaptı. “Sizi seviyorum Amerika” diyerek sözlerine başlayan Biden, gözyaşlarına boğuldu.

Kamala Harris ile birlikte gerçekleştirdiğini söylediği başarılarını sıralayan Biden, koronavirüs pandemisi sırasında ABD’yi dünyanın en güçlü ekonomisi kıldıklarını öne sürdü.

ABD Başkanı Joe Biden partililere veda konuşması yaptı. (FOTOĞRAF: SAUL LOEB / AFP)

BBC’nin aktardığına göre; Biden’ın yardımcısı olan Kamala Harris, Demokrat Parti’nin başkan adaylığını kongre sırasında Perşembe günü kabul edecek.

‘İDEALLERİMİZ İÇİN SAVAŞALIM, KAZANIRIZ’

Akşamın erken saatlerinde sahneye çıkan Harris, Trump’ı yeneceğine dair verdiği sözlerle kalabalığı selamlayarak, “Bizim için önemli olan ideallerimiz için savaşalım ve unutmayalım ki biz ne zaman mücadele edersek kazanırız” dedi.

Biden ve Kamala Harris (FOTOĞRAF: ROBYN BECK / AFP)

21 Temmuz’da adaylıktan çekilen Biden’ın bu kararı, sağlığının dört yıl daha ülkeyi yönetmeye elverişli olmadığını düşünen Demokratların baskısı sonucu gelmişti.

HILLARY CLINTON’A BÜYÜK ALKIŞ

2016 yılındaki seçimleri Trump’a karşı kaybeden Hillary Clinton da bir konuşma yapmak için yer aldığı sahnede kalabalıktan büyük bir alkış aldı.

Biden’ı Beyaz Saray’a saygınlık ve uzmanlık getirdiği için kutlayan Clinton, “Şimdi ABD tarihinde yeni bir başlık açıyoruz. Kamala, bizi ileriye taşıyacak karaktere, deneyime ve vizyona sahip” dedi.

KAMALA HARRIS’E REKOR BAĞIŞ

Reuters’ın haberine göre Harris, rekor kıran bağış kampanyaları, destekçileriyle dolan stadyumlar ve kamuoyu yoklamalarında gösterdiği başarılı performansla kongreye fırtına gibi bir başlangıç yaptı.

Diğer yandan kongrenin dışında toplanan Filistin yanlısı bir grup, Demokratlar’ın İsrail’e olan desteğinden vazgeçmesi yönünde sloganlar attı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com