Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu: Hizbullah lideri Nasrallah öldürüldü mü?

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesinin ardından dumanlar yükseldi. Hizbullah'ın lideri Nasrallah'ın öldürüldüğü iddia edildi.

  • ü
  • 27 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

Beyrut'ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. (Fotoğraf: Ibrahim AMRO / AFP)

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar tırmanırken Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. Patlamaların ardından başkentte yoğun duman bulutları göğe yükseldi. Öte yandan hükümet kaynaklarından iyi haber aldığı belirtilen İsrailli gazeteci Ben Caspit, Nasrallah’ın diğer Hizbullah liderleriyle birlikte öldürüldüğünü öne sürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasının hemen ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. Başkent Beyrut’un güney bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesinin ardından dumanlar yükseldi.

NASRALLAH ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh semtine hava saldırısı düzenledi. İsrail medyası, saldırıya uğrayan karargahta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın bulunup bulunmadığının araştırıldığını bildirdi.

Son patlamalarda hayatını kaybeden Lübnanlılar toprağa verildi. (FOTOĞRAF: ANWAR AMRO / AFP)

BEYRUT’TAN DUMANLAR YÜKSELDİ

Lübnan’daki güvenlik kaynakları, bu saldırının Hizbullah ve İsrail arasında neredeyse bir yıldır süren çatışmalar çerçevesinde başkent Beyrut’ta düzenlenen en ağır saldırı olduğunu vurguladı. Lübnan medyası, Haret Hreik kentinde düzenlenen hava saldırısında 15’ten fazla füzenin isabet ettiğini ve 4 binanın yıkıldığını aktardı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com