Beyaz Saray’dan net mesaj: Biden, başkanlık yarışından çekilecek mi?

Donald Trump ile karşı karşıya geldiği canlı yayın tartışmasının ardından kendi partisinden de adaylıktan çekilmesi yönünde baskıyla karşı karşıya kalan Joe Biden'ın ne yapacağı merak konusu olurken, Beyaz Saray'dan dikkat çekici bir açıklama geldi.

  • ü
  • 04 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden’ın canlı yayın tartışmasındaki performansına rağmen Joe Biden’ın başkanlık yarışından “kesinlikle” çekilmeyeceğini bildirdi.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden’ın canlı yayın tartışmasındaki performansının ülke genelinde tartışmalara yol açmasının ardından, kritik bir açıklama yaptı. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden’ın başkanlık yarışından “kesinlikle” çekilmeyeceğini vurguladı.

Jean-Pierre, Biden’ın soğuk algınlığı ve jet-lag gibi nedenlerle iyi bir gece geçiremediğini belirterek, Başkan’ın yarıştan çekilmeyeceğini açıkladı. Sözcü ayrıca, Biden’ın çok yoğun bir temposu olduğunu ve yaş fark etmeksizin seyahat ve yoğunluğun insanlar üzerinde etkisi olabileceğini söyledi.

ÇEKİLMESİ ÇAĞRILAIR GELMİŞTİ

Biden’in canlı yayın tartışmasındaki performansı ülke genelinde eleştirilere yol açmış, hatta Demokrat Partili kesimden ve Biden’ı destekleyen bazı medya kuruluşlarından Biden’a “başkanlık seçimlerinden çekilmesi” çağrısı yapılmıştı. Ancak Beyaz Saray, Biden’ın yarıştan çekilmeyeceğini net bir şekilde ifade etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com