Bella Hadid’in Adidas’ın reklam yüzü olması İsrail’i kızdırdı

Adidas, Bella Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamı kampanyasındaki tüm sosyal medya gönderilerini, gelen tepkiler üzerine silmek zorunda kaldı.

  • ü
  • 19 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları karşısında sık sık tepki gösteren dünyaca ünlü model Bella Hadid, Adidas’ın reklam yüzü olması nedeniyle İsrail tarafından hedef alındı. Adidas özür dilemek zorunda kaldı.

İsrail yanlısı gruplar ve kurumlar, sosyal medya hesaplarından, “Münih Olimpiyatları’nda 11 İsraillinin Filistinlilerce öldürüldüğü”nü gündeme getirmiş, bu oyunlarda kullanılan ayakkabının reklam yüzü olan Bella Hadid’in “antisemitizmi yaydığı ve İsrail karşıtlığı yaptığı” iddiasıyla Adidas’a tepki göstermişti.

ADIDAS ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI

USA Today’e açıklama yapan Adidas’ın sözcüsü, İsrail karşıtlığıyla bilinen Bella Hadid’in 1972 Münih Olimpiyatları’nda kullanılan ayakkabının reklamında yer almasının sebep olduğu “üzüntü ve sıkıntı” için özür dilediklerini söyledi.

SÖZLEŞME GÖZDEN GEÇİRİLECEK

AA’nın aktardığına göre; Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamı nedeniyle “trajik tarihi olaylar”la bağlantı kurulduğuna dikkati çeken sözcü, ayakkabı reklamının bundan sonraki sürecinin gözden geçirileceğini kaydetti.

KAMPANYA PAYLAŞIMLARI SİLİNDİ

Adidas, Bella Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklamı kampanyasındaki tüm sosyal medya gönderilerini, İsrail destekçisi lobi gruplarından gelen tepkiler üzerine sildi.

HADID’İN KARDEŞLERİ ŞİRKET FİLİSTİN’E DESTEK İÇİN ŞİRKET KURDU

Öte yandan dünyaca ünlü model Bella Hadid, kız kardeşi Gigi ve ablası Alana Hadid ile “Filistinlilere ait bağımsız bir film dağıtım, yapım ve finansman kuruluşu” olarak tanımladığı Watermelon Pictures adlı şirket kurmuştu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com