Banksy’nin göçmen kurtarma gemisine İtalya el koydu

Britanyalı sokak sanatçısı Banksy’nin finanse ettiği MV Louise Michel adlı göçmen teknesine İtalya devleti el koydu. Banksy'in gemisi en son Orta Akdeniz’den 17 refakatsiz çocuğu kurtarmıştı. Sanatçı teknenin alıkonulmasını ‘aşağılık ve kabul edilemez’ olarak nitelendirdi.

  • ü
  • 05 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Britanyalı sokak sanatçısı Banksy ve gemi mürettebatı, sosyal medyada yaptıkları açıklamada Banksy’nin finanse ettiği gemiye İtalyan yetkililer tarafından el konulduğunu duyurdu.

Banksy, göçmen kurtarma gemisi MV Louise Michel’in en son pazartesi gecesi ‘Orta Akdeniz’den 17 refakatsiz çocuğu kurtardığını’ söylemişti.

20 GÜN BOYUNCA ALIKONDU

MV Louise Michel, Banksy sanat eserlerinin satışından elde edilen gelirle satın alınan ve bir grup aktivist tarafından işletilen, parlak pembe renkli eski bir Fransız donanma gemisi. Adını bir Fransız feminist anarşistten alan gemi; can yeleği giymiş, kalp şeklinde bir güvenlik şamandırası tutan bir kızı tasvir eden Banksy sanat eserine sahip.

The Guardian’ın aktardığına göre MV Louise Michel’in kendi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, geminin bir gün denizde kaldıktan sonra 20 gün boyunca İtalyan yetkililer tarafından Lampedusa limanında alıkonulduğu belirtildi:

GEREKÇE: SİCİLYA’YA ÇIKMA EMRİNE UYULMADI

“Mürettebatımıza tüm kurtulanları Sicilya’nın Pozzallo şehrine indirmeleri emredildi. Rota üzerindeki hava koşullarının güvenli bir yolculuk için çok kötü olacağı tahmin edildiğinden, mürettebatımız Lampedusa yakınlarında bir sığınak aramaya karar verdi ve gece boyunca tüm kurtulanları indirme izni aldık.”

MV Louise Michel mürettebatı şunları da ekledi: “Dün ilerleyen saatlerde, geminin Sicilya’ya çıkma emrine uymadığı için gözaltına alındığı bilgisini aldık.” Geminin gözaltına alınmasını ‘siyasi bir oyun’ olarak nitelendirdiler ve geminin serbest bırakılması çağrısında bulundular.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com