Azerbaycan’dan Erdoğan’a ‘Karabağ’ tepkisi: Hiçbir devletin askeri gücü katılmadı

Erdoğan'ın "Karabağ'a nasıl girdiysek, Libya'ya nasıl girdiysek onlara da benzerini yaparız" sözlerine Azerbaycan'dan tepki geldi. Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, Karabağ savaşına yabancı devletlerin askerlerinin katılmadığını vurguladı.

  • ü
  • 30 Temmuz 2024
  • ü
  • Dünya

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e yönelik “Karabağ’a nasıl girdiysek, Libya’ya nasıl girdiysek onlara da benzerini yaparız” açıklamasına yanıt verdi. Bakanlık, Karabağ savaşına hiçbir yabancı askeri gücün katılmadığını belirtti.

1news.az’ın bildirdiğine göre, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ savaşında yabancı devletlerin silahlı kuvvetleri personelinin yer aldığına dair iddiaların asılsız olduğunu bildirdi. Bakanlık yetkilisi, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin restorasyonu için verilen mücadelede yalnızca Azerbaycan ordusunun görev aldığını kaydetti.

‘İKİ ÜLKE SİYASİ DESTEK VERDİ’

Bakanlık yetkilisi, “44 gün süren Vatanseverlik Savaşı boyunca Türkiye ve Pakistan gibi dost ülkeler, Azerbaycan’a güçlü siyasi destek sağladı. Ancak, askeri operasyonlara doğrudan katılım söz konusu olmadı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ve Pakistan’ın sağladığı siyasi destek için defalarca teşekkür etti. Ancak, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü için yapılan askeri operasyonlara yabancı askerler katılmadı” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

HAYATINI KAYBEDEN ASKERLER HATIRLATILDI

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, 44 gün süren savaşta 3 bine yakın şehit verdi. Bu süreçte yabancı herhangi bir devletin askeri güçleri savaş alanında yer almadı,” ifadelerine yer verildi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com