Avrupa Birliği’nden İsrail’in Nusayrat saldırısına tepki: ‘Kan gölüne bir an öne son verilmeli’

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'eki Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda en az 210 Filistinli'nin ölmesin tepki göstererek, "Gazze'den gelen yeni bir sivil katliamına ilişkin haberler dehşet verici. Bunu en güçlü ifadelerle kınıyoruz. Kan gölüne bir an önce son verilmeli" dedi.

  • ü
  • 09 Haziran 2024
  • ü
  • Dünya

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell. (EU - Depo Photos)

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in Gazze’deki Nuseyrat Mülteci Kampı’na saldırılarını şiddetle kınadıklarını duyurdu.

Josep ​​​​​​​Borrell, İsrail ordusunun 210 kişinin ölümüne, 400 kişinin yaralanmasına neden olan, Gazze’nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

“Gazze’den gelen yeni bir sivil katliamına ilişkin haberler dehşet verici. Bunu en güçlü ifadelerle kınıyoruz. Kan gölüne bir an önce son verilmeli” ifadesini kullanan Borrell, ABD Başkanı Joe Biden’ın 3 aşamalı planının kalıcı bir ateşkes için tek yol olduğunu savundu.

Borrel İsrail’in daha önceki saldırılarına da tepki göstermiş; iki devletli çözüm planında ısrarcı olduklarını dile getirmişti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com