Almanya’nın Krefeld kentindeki bir sinema salonunda silah sesleri duyuldu

Almanya’da bir sinema salonunda silah​ seslerinin duyulduğu ve bir kişinin seyircilere saldırdığı iddia edildi. Polisin saldırganı etkisiz hale getirdiği bildirildi.

  • ü
  • 11 Ekim 2024
  • ü
  • Dünya

Almanya’da bir sinemada silah sesleri duyuldu. Son dakika haberine göre, Almanya’da bir sinema salonunda silah​ seslerinin duyulduğu ve bir kişinin seyircilere saldırdığı iddia edilmişti. Polis​ alarma geçerken, saldırganı etkisiz hale getirdiği kaydedildi. Saldırının bir terör saldırısı olup olmadığı ise henüz bilinmezken, resmi makamlardan bir açıklama yapılmadı.

Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Krefeld kentindeki “Cinemaxx” sinemasının önünde polis, daha önce üç yerde yangın çıkaran ve görünüşe göre sinemaya girmek isteyen bir kişiyi vurdu.

Alman basınının aktardığına göre; saat 7.50’de karanlıkta Federal İş Bulma Kurumu’na yaklaşan adam binaya yangın çıkarıcı bir cihaz fırlattı. Daha sonra binanın önünde park halinde bulunan bir arabayı ateşe verdi. Daha sonra ise ana tren istasyonu yönünde kaçtı.

Polis memurları akşam saatlerinde olay yerini güvenlik altına aldı

Saldırgan, Krefeld şehir merkezindeki Cinemaxx sinemasına geldiğinde polis onu durdurdu. İki polis memuru beylik silahlarını çekerek girişteki adama ateş etti. En az bir kurşunla vurulan adam yere yığıldı ve ağır yaralandı. Bir ambulans onu bir kliniğe götürdü.

Bir polis sözcüsü Bild’e yaptığı açıklamada,  “Krefeld’in merkezinde ateşli silahlar kullanıldı. Şu anda daha fazla bir şey söyleyemeyiz.” dedi. Essen polisi olayda bir karışıklık olduğu şüphesiyle soruşturmayı devraldı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com