Almanya’da yaşlı kadın hastaneyi ateşe verdi

Almanya’nın Aachen şehrindeki Luisenhospital’de, yaşlı bir kadının hastaneyi ateşe verdiği iddia edildi. Çıkan yangın, yüzlerce itfaiye personelinin katılımıyla söndürülebildi.

  • ü
  • 05 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Almanya’nın Aachen şehrindeki Luisenhospital hastanesinde yangın çıktı. Hastane personelinin tanıklığına göre yangın, 65 yaşındaki bir kadının hastaneye girmesinden kısa bir sonra gerçekleşti. Yangının ilk olarak yatak deposundan çıktığı tespit edildi. Polis yaşlı kadının, hastanenin yatak deposunda çıkan yangından sorumlu olup olmadığı kesinleştiremedi. Ancak bir duman bombası ya da piroteknik maddeden şüpheleniliyor.

396 KİŞİLİK BÜYÜK BİR OPERASYON YAPILDI

İtfaiye ekipleri Luisenhospital’in yatak deposundaki yangının söndürüldüğünü ve dumanın giderildiğini bildirdi. Aachen Belediyesi, yangın söndürme çalışmalarında toplamda 396 kişinin yer aldığı açıkladı. Belediye yerel güçlerin yanı sıra çevre illerden de yardım aldıklarını bildirdi.

Resmi açıklamaya göre dumandan etkilenen 73 kişiye müdahale edildi, yoğun bakım ünitesinde bulunan 4 kişi de başka hastanelere sevk edildi.

Görgü tanıkları, yaşlı kadının başlangıçta hastanenin ameliyat bölümünde bulunduğunu ve sonrasında birinci katta bir odada saklandığını aktardı. Basında kadının hastanedeki personeli silahla tehdit ettiği iddia edilse de bu durum polis tarafından henüz doğrulanmadı.

AACHEN POLİSİNDEN UYARI

Aachen polisi, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla bölgeden uzak durma çağrısında bulunurken tren ve kara yollarında kısıtlama yaşandığını belirtti.

Aachener Zeitung’un aktardığına göre; Deutsche Bahn’dan bir sözcünün yapılan operasyon esnasında Aachen ve Aachen-Schanz arasındaki tren seferlerinin “yetkililerin talimatı” nedeniyle yapılmadığını belirtti. Yerel taşımacılıkta aksaklıklar yaşanırken, uzun mesafeli yolculukların da etkilenebileceği belirtildi.

SALDIRGAN YAKALANDI

Pazartesi akşamı saat 23.00 civarında, Aachen Polis Sözcüsü Andreas Müller, Luisenhospital’deki tüm personel ve hastaları etkileyen tehlike durumunun sona erdiğini belirtti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Baskın sırasında yaralanan 65 yaşındaki kadın, bir sedye üzerinde yatar vaziyette hastaneden çıkarıldı ve tedavi edilmek üzere bir ambulansa alındı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com