Almanya’da tüm toplu taşımada geçen 49 euroluk bilete zam yok

Pandemi sonrası satışa sunulan ve büyük ilgi gören aylık 9 euroluk tren biletinin yerine hayata geçirilen 49 euroluk toplu taşıma kartı, geçen yıl uygulamaya konuldu.

  • ü
  • 22 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

Almanya’da kent içi toplu taşımada ve bölgesel trenlerde geçerli olan 49 euroluk biletlerin fiyatına zam yapılmadı. Almanya Bileti (Deutschlandticket) adı verilen uygulama, federal hükümet, eyalet yönetimleri ve ulaşım şirketlerinin ortak girişimi ile geçen yıl hayata geçirilmişti.

Federal eyaletlerin ulaştırma bakanlarının toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, aylık 49 euroluk fayatlar 2024 yılı boyunca sabit kalacak.

‘FİYAT ARTIŞINA GEREK YOK’

Aşağı Saksonya Ulaştırma Bakanı Olaf Lies, “Federal eyaletler olarak bu yıl Deutschlandticket için bir fiyat artışına ihtiyacımız olmadığı konusunda hemfikiriz.” dedi.

Lies’e göre eyaletler, yıl sonundan sonra da esnek finansman sağlamak üzere federal hükümetle birlikte çözümler üzerinde çalışmayı kabul etti.

TÜM TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İÇİN TEK BİLET

Deutschlandticket, 1 Mayıs 2023’te ülke çapında yerel ve bölgesel ulaşımdaki yolculuklar için dijital olarak rezerve edilebilen ve aylık olarak iptal edilebilen bir abonelik olarak tanıtıldı. Alman Taşımacılık Şirketleri Birliği’ne (VDV) göre, bilet yaklaşık on milyon kişi tarafından kullanılıyor.

ALMANYA UCUZ BİLETİ SEVDİ

Almanya’da pandemi sonrası yaz aylarında geçici bir süre uygulanan ve büyük ilgi gören aylık 9 euroluk tren biletinin yerine hayata geçirilen 49 euroluk toplu taşıma kartı uygulaması 1 Mayıs 2023 Pazartesi gününden itibaren satışa sunuldu. 49 euroluk bilet, ülke çapında tren, metro, tramvay, otobüs ve bölgesel tren gibi toplu taşıma araçlarında bir ay boyunca sınırsız ulaşım imkanı sunuyor. Şehirlerarası hızlı trenlerde ise söz konusu bilet geçmiyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com