Almanya’da göçmenleri sürgün planı protesto edildi: ‘AfD yasaklansın’

Almanya'da aşırı sağcı AfD’nin 'gizli' göçmenleri sürgün etme planı, başta Berlin ve Hamburg olmak üzere ülkenin farklı kentlerinde protesto edildi.

  • ü
  • 16 Ocak 2024
  • ü
  • Dünya

Almanya'nın farklı kentlerinde aşırı sağcı AfD karşıtı gözteriler düzenlendi. (FOTOĞRAF: INA FASSBENDER / AFP)

Aşırı sağcı AfD’nin (Almanya için Alternatif) göçmenleri sürgün etme planı başta Berlin ve Hamburg olmak üzere ülkenin farklı kentlerinde protesto edildi.

Almanya’da geçtiğimiz hafta, Potsdam’da bir araya gelen aşırı sağcıların Alman vatandaşları da dahil milyonlarca göçmen kökenli kişiyi sınır dışı etme planını tartıştıklarının ortaya çıkması infial uyandırdı. Bir süredir endişe verici şekilde oyları artan AfD’ye yönelik tepkiler de arttı. Söz konusu toplantıya katılanlar arasında iş insanları ve CDU’lu iki kişinin de olması kaygıları artırdı.

AfD KAPATILSIN: FAŞİSTLERE GEÇİT YOK

Haber sonrası, cumartesi akşamı sokağa çıkan yaklaşık 3 bin kişi, Hamburg’daki AfD genel merkezi önünde toplandı. Partinin kapatılmasını talep eden protestocular, yapılan gizli toplantıyı ‘demokrasiye ve milyonlarca insanın yaşamına saldırı’ olarak değerlendirdi. SPD Hamburg Gençlik Teşkilatının düzenlediği gösteride “Hamburg’da faşistlere yer yok” sloganı atıldı.

BERLİN DE AYAKTA

Pazar günü Potsdam, Berlin ve Saarbrücken’de binlerce insan ırkçı faşist parti AfD’yi protesto etti.

GAZETECİLER ORTAYA ÇIKARDI

Correctiv medya kuruluşu, Potsdam yakınlarında, aşırı sağın önde gelen isimleri ile finansörlerinin de bulunduğu grubun bir villada buluştuğunu yazdı. Habere göre, 2017’den beri buluşan bu grubun son toplantıda AfD’nin iktidara gelmesi durumunda Almanya’dan milyonlarca yabancı ve Alman pasaportlu göçmen kökenlinin nasıl sınır dışı edilebileceği konuşuldu.

‘BU GİZLİ PLAN DEĞİL BİR SÖZ’

Öte yandan AfD milletvekili René Springer, yapılan toplantıyı eleştirenlere karşı meydan okudu. ‘X’ hesabından yaptığı açıklamada Springer, “Yabancıları kendi ülkelerine geri göndereceğiz. Milyonlarcasını. Bu gizli bir plan değil. Bu verilmiş bir söz” ifadelerini kullandı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com