Almanya’da festivale bıçaklı saldırı: En az 3 ölü, çok sayıda yaralı var

Solingen'deki olayda saldırgan olay yerinden kaçarken, polis yetkililerinden henüz bir açıklama yapılmadı.

  • ü
  • 24 Ağustos 2024
  • ü
  • Dünya

Almanya'nın Solingen kentindeki saldırıda ölü ve yaralılar var. (Fotoğraf: Gianni GATTUS / NonStopNews / AFP)

Almanya’nın Solingen kentindeki festivalde gerçekleşen bıçaklı saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Solingen kentindeki festival, bıçaklı saldırının hedefi oldu. Saldırı sonucunda en az 3 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırgan olay yerinden kaçarken, güvenlik önlemlerini artıran polis yetkililerinden henüz bir açıklama yapılmadı.

KENTİN 650. YILDÖNÜMÜ FESTİVALİNDE SALDIRI

Kentin 650. yıldönümü kutlamalarında meydana gelen olayda, bıçaklı saldırı ölüm ve yaralanmalarla sonuçlandı. Solinger Tageblatt gazetesine göre, kutlamanın organizatörlerinden Philipp Müller, sahnede acil servislerin dokuz kişinin hayatı için mücadele ettiğini açıkladı.

Polis kaynaklarına göre cinayet silahı muhtemelen bir bıçaktı. Polis kentte ve çevre illerde büyük bir alarm verdi. Helikopterler havada uçtu ve mavi ışıkları yanıp sönen çok sayıda acil durum aracı yola çıktı. Polis kaynakları henüz herhangi bir tutuklama yapılmadığını söyledi. Bild’e göre ise, failin kaçtı.

POLİSTEN ÇAĞRI: ŞEHİR MERKEZİNİ TERK EDİN

Solinger Tageblatt gazetesine göre; yetkililer Solingen halkından şehir merkezini terk etmelerini istedi. Festival şimdilik sona erdi. Siren sesleri şehir merkezinden duyuldu. Gazeteye göre görgü tanıkları, şüpheli saldırganın Hauptstraße yönünde kaçtığını bildirdi.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA: KUTLAMA İÇİN TOPLANDIK, ŞİMDİ YAS TUTACAĞIZ

Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach Facebook’ta şu açıklamayı yaptı: “Bu gece Solingen’de hepimiz şok, dehşet ve büyük bir üzüntü içindeyiz. Hepimiz kentimizin yıldönümünü birlikte kutlamak istiyorduk ama şimdi ölü ve yaralıların yasını tutmak zorundayız. Şehrimize yönelik bir saldırı olması yüreğimi parçalıyor. Kaybettiklerimizi düşündüğümde gözlerim yaşarıyor. Hâlâ yaşam mücadelesi veren herkes için dua ediyorum (…).”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com