Almanya Başbakanı Scholz’den Ramazan mesajı: Gazze’de barış için bir fırsat olabilir

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Ramazan mesajı yayımladı.

  • ü
  • 10 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock Ramazan dolayısıyla videolu mesaj yayımladı. Alman yetkililer Ramazan ayının barış için vesile olabileceğini belirterek Gazze’deki çatışmanın sona ermesi yönündeki temennilerini dile getirdi.

Olaf Scholz’un sosyal medya hesabından Türkçe, Arapça ve Almanca metinlerle olmak üzere ayrı ayrı paylaşılan videoya Şansölye, Ramazan’ın içe dönmek ve tefekkür etmek için özel bir zaman olduğunu belirterek başladı. Ramazan’ın zor durumda olanları, şiddeti ve savaşı yaşayanları hatırlama zamanı olduğuna dikkat çeken Scholz, “Öldürülen ve kaçırılan İsrailliler ve Gazze’de öldürülen masumların ve yaralananların acısını paylaşıyoruz.” sözlerine yer verdi.

İsrail’in hukuk kurallarına uymak ve sivillerin yaşamını gözetmek zorunda olduğunun altını çizen Şansölye, Ramazan’ın uzun süreli bir ateşkes için vesile olabileceğini belirtti. Dayanışma konusunda endişe duyan Almanya’daki müslümanların yanında olduğunu söyleyen Scholz, aşırı sağcıların sınır dışı etme planlarına ilişkin haberlerin iç karatıcı olduğunu ifade etti.

Olaf Scholz mesajını hoşgörü ve demokrasi vurgusu yaparak sonlandırırken Annalena Baerbock sözlerini herkesin aynı sofra etrafında buluşmasının önemine dikkat çekerek bitirdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com