Alman zırhlıları 80 yıl sonra Rus topraklarında

Ukrayna ordusunun Rus toprağı Kursk'a girmesiyle cephe gerginlik artarken, Kiev güçlerinin kullandığı Alman zırhlıları dikkat çekti. Rusya uzmanı Kerim Has, "Rusya Ukrayna’daki savaşta belki de en zayıf olduğu yerden yakalandı.Ukrayna birlikleri ilk kez Rusya içlerine girdi." değerlendirmesinde bulundu.

  • ü
  • 10 Ağustos 2024
  • ü
  • Dünya

Ukrayna ordusunun Rus toprağı Kursk’a girmesiyle cephe gerginlik arttı. Rusya uzmanı Kerim Has, Rusya’ın en zayıf olduğu yerden gölü yediğini belirtti.

Has, Kursk’ta yaşananların savaşın dönüm noktalarından birisi olabileceğini belirterek, “Rusya için Ukrayna’daki savaşın dönüm noktalarından biri olabilecek bir gelişme şu an Kursk’ta yaşananlar. Ukrayna ordusunun Rusya toprağı olan Kursk’ta uzun süre tutunması Moskova’yı içeride ve dışarıda çok zor konuma sokabilir. Kritik günlerdeyiz…” dedi.

Almanya’nın tanınmış tabloid gazetelerinden Bild, “Rusya’daki Alman tankları Putin’i öfkelendiriyor” başlıklı haberinde, Kursk’a düzenlenen saldırılarda Alman yapımı Marder piyade muharebe araçlarının kullanıldığını belirtti.

Ukrayna’nın Krusk’a girmesinin ardından Putin, Güvenlik Konyesi’ni topladı. Kerim Has, Ukrayna’nın Kursk’a girmesinin iki hedefinin bulunduğunu belirterek, “Ukrayna’nın Kursk’taki iki büyük hedefi  Kursk’taki çatışmaların büyümesiyle Rus siyasi ve askeri eliti içindeki çatlaklar da büyür mü?  Rusya-Avrupa enerji ilişkilerini bitirmek: ABD ve İngiltere bu hedeflerine varabilecek mi?” dedi. 

Haberde, Rusya Savunma Bakanlığı’nın perşembe günü paylaştığı videolarda, Kremlin ordusuna ait Lancet drone’larıyla vurulan zırhlıların Marder olduğu iddia edildi.

Bild muhabiri Julian Ropcke, Twitter hesabından paylaştığı gönderiye videoyu ekleyerek üç zırhlı aracın da imha edildiğini ileri sürdü.

Almanya Savunma Bakanlığı’ndan Bild’e gönderilen yazılı açıklamada da “Alman hükümetinin amacı, Rus saldırganlığına karşı Ukrayna savunmasını desteklemektir” dendi.

TARİHTEKİ ÇATIŞMA HATIRLATILDI

Rus devletine ait medya kuruluşu RT, gelişmeleri “Alman ağır zırhlıları 80 yıl sonra Kursk topraklarına geri döndü” başlığıyla servis etti. II. Dünya Savaşı’nda 1943’te Nazi Almanyası ve Sovyetler Birliği arasında yaşanan Kursk Muharebesi, tarihteki en büyük tank savaşlarından biri olmuştu. Bir aydan fazla süren çatışmalar Kızıl Ordu’nun zaferiyle sonuçlanmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com