Alman polisi, elinde bıçak olan Türk vatandaşını 4 kurşunla öldürdü

Almanya’nın Mannheim şehride elinde bıçak bulunan Türk vatandaşı, ailesinin gözünün önünde polis tarafından dört kurşunla öldürüldü.

  • ü
  • 25 Aralık 2023
  • ü
  • Dünya

Almanya’nın Mannheim şehrinde elinde bıçak olan 49 yaşındaki Türk vatandaşı, Alman polisleri tarafından ailesinin gözü önünde 4 kurşunla vurularak öldürüldü.

Olay, Baden-Württemberg eyaletine bağlı Mannheim’da meydana geldi. Polis ekipleri, ihbar üzerine bölgeye geldiklerinde, yarı çıplak ve elinde bıçak bulunan Ertekin Özkan’la karşılaştı. Özkan, polisin bıçağı bırakması yönündeki uyarılarına uymayınca, polis memurları dört el ateş açtı. Ağır yaralanan Özkan, hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirdi.

ANNESİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE VURDULAR

Bazı Türk vatandaşları, polisin Türklere yönelik aşırı güç kullanımı konusunda endişelerini dile getirdi ve olayın derhal aydınlatılmasını talep etti. Görgü tanıkları, Özkan’ın annesinin gözü önünde vurulduğunu belirterek polise tepki gösterdi.

Baden-Württemberg Kriminal Soruşturma Dairesi’nden (LKA) yapılan açıklamada, polisin, kendilerini bıçakla tehdit eden bir kişiyi vurduğu ifade edildi. Soruşturma, Bade- Württemberg Savcılığı tarafından başlatıldı.

KARLSRUHE BAŞKONSOLOSU DEVREYE GİRDİ

Türkiye’nin Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin, olayın ardından Mannheim’a giderek yetkililerden bilgi aldı ve Özkan’ın yakınlarına başsağlığı diledi. Sezgin, olayın tüm yönleriyle takip edileceğini vurguladı.

Öte yandan, Özkan’ın kızı babasının ruh sağlığının bozuk olduğunu ve bu durumun polis tarafından bilindiğini berliterek “Babam cinayete kurban gitti” dedi. Mahalle sakinleri ise, Özkan’ın uyuşturucu tedavisi gördüğünü ancak daha sonra tekrar uyuşturucuya başladığını öne sürdü.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com