AİHM önünde bekleyen dosyaların üçte biri Türkiye’den: Hukukun ‘Orta Çağı’nı yaşamak bize nasip oldu

AİHM önünde bulunan 67 bin 300 dosyanın üçte birini Türkiye'den yapılan başvurular oluşturdu. Avukat Gizay Dulkadir, "Çok yazık gerçekten, 7. maddeden ihlal kararı almış, AİHM önünde aleyhine başvurularda 1. olmuş bir ülke. 2024 Avrupasında hukukun orta çağını yaşamak bize nasip oldu…"dedi.

  • ü
  • 13 Mart 2024
  • ü
  • Dünya

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), FOTOĞRAF: FREDERICK FLORIN / AFP

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), mahkemeye yapılan dosya sayısının 67 bin 300 dosya bulunduğunu ve bunun yüzde 35’ini 23 bin 550 dosyanın Türkiye’ye ait olduğu belirtildi.

Türkiye’nin ardından 10 bin 750 dosya ile Rusya ikinci sırada bulunuyor. Rusya ile savaş halinde bulunan Ukrayna  8 bin 700 dosya ile üçüncü sırada bulunuyor. Dördüncü sırayı 2 bin 450’şer dosya ile Yunanistan ve İtalya takip ediyor. Beşinci sırada 2 bin 50 dosya ile Azerbaycan bulunuyor. Azerbaycan’ı bin 700 dosya ile Polonya takip ediyor. Sırbistan’ın bin 550 dosyası, Letonya’nın bin 200 dosyası bulunuyor AİHM’de. Geriye kalan 37 ülkeni 8 bin 850 dosya bulunuyor.

‘YALÇINKAYA KARARINI UYGULAYIN’

Hukukçu Gökhan Güneş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “AİHM’in yayımladığı son İstatistiğe göre Mahkeme önünde bekleyen 67.300 dosyadan %35’i, yani 23.550’si Türkiye aleyhinedir.Bu kötülüğü ülkeye yapmaktan vazgeçin ve uygulamama gibi bir lüksünüzün olmayan Yalçınkaya kararının gereğini bir an önce yerine getirin” dedi.

‘HUKUKUN ORTA ÇAĞINI YAŞAMAK BİZE NASİP OLDU’

Avukat Gizay Dulkadir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Mahkeme önünde bekleyen dosyaların %35’ini Türkiye’ye karşı yapılan başvurular oluşturuyor. Bu oranla 1. sıradaki yerimizi yine kimselere kaptırmadık!

Çok yazık gerçekten, 7. maddeden ihlal kararı almış, AİHM önünde aleyhine başvurularda 1. olmuş bir ülke. 2024 Avrupasında hukukun orta çağını yaşamak bize nasip oldu…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com