AB’den bir ilk: “Netanyahu yönetimine yaptırımlar AB’nin gündeminde olmalı”

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Netanyahu yönetimine yaptırımların AB'nin gündeminde olması gerektiğini söyledi.

  • ü
  • 12 Ağustos 2024
  • ü
  • Dünya

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana devam eden ve sivillerin ölümüyle sonuçlanan operasyonlara ilişkin konuştu. Borrell, Netanyahu yönetimine yaptırımların AB’nin gündeminde olması gerektiğini savundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, sık sık skandal açıklamalarda bulunan İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’e X hesabından tepki gösterdi.

ÇAĞRIDA BULUNDU

Uluslararası toplumun, Gazze’de ateşkes ilan edilmesi için çalıştığına işaret eden Borrell, öte yandan Ben-Gvir’in sivillere yakıt ve yardımın kesilmesi çağrısında bulunmasına tepki gösterdi.

‘YAPTIRIMLAR GÜNDEMİMİZDE YER ALMALI’

AA’nın aktardığına göre Borrell, söz konusu açıklamanın, tıpkı İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in 2 milyon Gazzelinin açlıktan ölmesinin “haklı” olabileceğini ima etmesi gibi, “savaş suçlarına teşvik” olduğunu belirterek, “Yaptırımlar gündemimizde yer almalıdır.” ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk’ün açıklamaya ilişkin kınamasını desteklediğini bildiren Borrell, “İsrail hükümetini, savaş suçu işlemeye yönelik bu teşviklerle arasına kesin bir mesafe koymaya ve derhal ateşkes sağlanması için ABD, Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda yürütülen müzakerelere iyi niyetle katılmaya çağırıyorum.” ifadesine yer verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com