ABD’de seçim güvenliği önlemi: TikTok ve Rus sosyal medya hesapları kapatıldı

ABD'de yaklaşık 170 milyon kullanıcısı olan TikTok, Rus medya kuruluşları RT ve Sputnik'e ait hesapları, ABD başkanlık seçimine ilişkin "seçmeni aldatıcı paylaşımları" nedeniyle kalıcı olarak kapatıldı.

  • ü
  • 24 Eylül 2024
  • ü
  • Dünya

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) oy verme işlemlerinin başladığı başkanlık seçimleriyle ilgili bir dizi önlemi hayata geçirdi. Sosyal medya platformu TikTok, ABD’deki yaklaşık 170 milyon kullanıcısına sahip olmasına rağmen, Rus medya kuruluşları RT ve Sputnik’e ait hesapları kalıcı olarak kapattığını duyurdu. TikTok, bu kararın gerekçesi olarak, söz konusu hesapların “seçmeni aldatıcı bilgiler” yayması ve “siyasi propagandayı yasaklayan politikaları ihlal etmesini” gösterdi.

ABD’DE RUSYA VE ÇİN ÖNLEMİ

Çinli ByteDance firmasının ana ortağı olduğu TikTok, internet sitesinden, Rusya devlet televizyonu RT ve Rus haber ajansı Sputnik’in ana kuruluşları olan TV-Novosti ve Rossiya Segodnya’nın hesaplarını kalıcı olarak kapattığını açıkladı.

ÜSTÜ KAPALI OPERASYONLAR VE SEÇMENİ ALDATICI BİLGİLER SUÇLAMASI

AA’nın aktardığına göre, açıklamada, Rus medya kuruluşlarının “üstü kapalı etki operasyonları” olarak adlandırılan “seçmeni aldatıcı bilgiler” yaydığı ve “siyasi propagandayı yasaklayan politikaları ihlal ettiği” belirtildi. Bu hesapların Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’de de kısıtlandığı kaydedildi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sputnik ise X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TikTok’daki 86 bin abonelerinin “en acil jeopolitik meseleler hakkındaki gerçekleri öğrenemeyeceğini” ifade etti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com