AB bakanları toplandı: Göç, iltica, Shengen vizesi masada

Avrupa Birliği içişleri bakanları toplandı. Masada yeni göç ve iltica kurallarının uygulanması, organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele ve Shengen vizesi rejimi var.

  • ü
  • 13 Haziran 2024
  • ü
  • Dünya

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin içişleri bakanları, dönemin son toplantısında yeni göç ve iltica kurallarının uygulanması, organize suç ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelenin yanı sıra Shengen vizesi rejimiyle ilgili sorunları görüşmek üzere bir araya geldi.

AA’nın aktardığına göre AB Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, bakanlarla üye ülkeler arasında uyuşturucu sevkiyatının yapıldığı limanlarla ilgili kurulan ittifakı görüşeceklerini anlattı. Johansson, AB’ye sığınan Ukraynalılara verilen, çalışma, eğitim, sağlık alanlarında serbesti tanıyan geçici koruma statüsünün bir yıl daha uzatılmasının kararlaştırılacağını duyurdu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘VİZENİN KÖTÜYE KULLANILMASIYLA MÜCADELE’

Belçika’nın Göç ve İlticadan Sorumlu Devlet Bakanı Nicole de Moor da “Bakanlar arasında ortak vize politikalarımızın geleceğini tartışacağız” dedi.

Bakan Moor, ülkesinin dönem başkanlığı süresinde düzensiz sınır geçişlerini önlemek için çok çalışıldığına işaret etti. Moor, “Ancak çok daha az dikkat çeken bir şey var. Birliğe vizeyle yasal giriş yaptıktan sonra sığınma başvurusunda bulunan kişiler var. Vizenin ve vize serbestisinin kötüye kullanılmasıyla mücadele etmek için çabalarımızı artırmamız gerektiği açıktır” dedi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com