78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can tahliye edildi

78'liler Girişimi Sözcüsü, gazeteci ve yazar Celalettin Can, 110 günün ardından Marmara Cezaevi’nden bugün tahliye edildi.

  • ü
  • 19 Aralık 2023
  • ü
  • Dünya

78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can tahliye edildi. Celalettin Can, Özgür Gündem’le dayanıştığı için verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezasının onanmasının ardından 31 Ağustos’ta tutuklanmıştı.

78’liler Girişimi Sözcüsü, gazeteci ve yazar Celalettin Can, 110 günün ardından Marmara (Silivri) Cezaevi’nden bugün tahliye edildi.

Can, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla bir günlük yayın yönetmenliği yaptığı için 1 yıl 3 aylık hapis cezasına çarptırılmış ve kararın onanmasının ardından 31 Ağustos’ta tutuklanmıştı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sonunda.. Zulmün sonunda Celalettin Can tahliye oldu. Siyasi görüşleri nedeniyle cezaevinde olan tüm mahpuslar tahliye olmalı.!! Özellikle ve öncelikle hasta mahpuslar!” dedi.

Celalettin Can, tahliye sonrası cezaevi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün özgürlüğüme kavuştum ama bir tarafım buruk. Neden derseniz, benim durumumda olan, hatta durumu daha ağır olan yüzlerce arkadaşı Marmara Cezaevi’nde bırakarak çıktım. Üstelik çok haksız ve hukuksuz bir şekilde orada yatıyorlar. Sadece Marmara Cezaevi’nde değil, Türkiye’nin her tarafında denetimli serbestlik hakkından insanları yararlandırmıyorlar. Binlerce insanı cezaevlerinde tutuyorlar ve ‘cezaevi’ bir sorun olarak bizim önümüzde duruyor. Türkiye’nin demokratik, ilerici güçleri muhakkak ki bu soruna el atmalı. Faşizme karşı demokrasi mücadelesi yürüten, bunun bedelini defalarca ödeyen arkadaşlarımızın bırakılması için bir çaba içine girmeliler. Bunu güçlü bir dayanışma duygusuyla geliştirebiliriz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com