Saadet Partili Hasan Bitmez hayatını kaybetti

TBMM kürsüsündeki konuşması sırasında fenalaşarak yere yığılan Saadet Partili Hasan Bitmez hayatını kaybetti.

  • ü
  • 15 Aralık 2023
  • ü
  • Gündem

TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaparken fenalaşarak yere yığılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetti.

Bitmez, Meclis kürsüsünde iktidar partisi AKP’nin İsrail politikasını eleştirdiği konuşmasını bitirdiği sırada fenalaşarak yere düşmüş ve kafasını kürsünün arkasındaki mermer basamağa çarpmıştı.

O sırada AKP sıralarından “Allah’ın gazabı böyle olur” diye bağıran vekil ya da vekiller olduğu meclis tutanaklarında yer aldı. Bu sözleri söyleyen kişinin AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin olabileceği iddiası gündeme geldi.

Dün TBMM’de resmî tören düzenlenen Bitmez’in cenazesi, bugün Cuma namazını müteakip Fatih Camii’nde kılınacak ceneza namazının ardından Merkez Efendi mezarlığına defnedilecek.

Hasan Bitmez kimdir?

Hasan Bitmez, 1969 yılında Giresun’un Alucra ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Gebze İmam Hatip Lisesi’nde başlayan Bitmez, ardından El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi’nde eğitim aldı.

Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Dergisi, International Islamic Federation of Student Organizations, International Youth Form, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi gibi birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli kademelerde görevler üstlendi, kuruculuk ve başkanlık görevlerini başarıyla yürüttü.

Arapça ve İngilizce dillerini bilen Bitmez, İslam Birliği Araştırmaları Merkezi’nde Başkanlık görevini üstlendi.

Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı ve TBMM 28. Dönem Kocaeli Milletvekili olarak hizmet veren Bitmez, evli ve bir çocuk babası olarak bilinir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com