Halim Kulaksız’ın gözünden mozaiklerle İstanbul

Fotoğraf sanatçısı Halim Kulaksız’ın, hayranı olduğu İstanbul’u mozaikleme yöntemiyle gösterdiği sergisi Moza-İst Piramid Sanat'ta ziyaretçilerini bekliyor.

  • ü
  • 01 Şubat 2024
  • ü
  • Fotoğraf

Fotoğrafçı Halim Kulaksız, kariyeri boyunca çektiği İstanbul fotoğraflarından, sıra dışı bir teknik olan mozaikleme ile üretilmiş görüntülerden oluşan, son sergisi Moza-İst ile sanatta 65. yılını kutluyor. Sergide yer alan her bir İstanbul mozaiği 2 bin ayrı fotoğraf içeriyor, panoramik görüntülerde ise bu sayı 7 binlere yaklaşıyor. Mozaik görüntüler, sahip olduğu girift dokuyla İstanbul’un farklı zamanlara ve kültürlere uzanan katmanlı dokusunu gözler önüne seriyor.

GÜNLER SÜREN TİTİZ BİR ÇALIŞMA

Özgün dijital fırça darbeleriyle şehrin karmaşıklığını ve zengiliğini bir araya getiren Kulaksız çalışmasını AA muhabirine “Bunu bir programla yapıyorsunuz. Oluşturduğum mozaikler 2 bin orijinal fotoğraftan oluşuyor. Fakat seçtiğim fotoğrafları program kendi yerleştirince konuyu karıştırıyor. Ben bunu önlemek için konuyu ayrıca işliyorum ve farklı desenler vermek suretiyle dikkati konuya çekiyorum.” sözleriyle anlattı.

Her bir parçanın en az iki günlük uğraş sonucu tamamlandığı sergide Haliç, Anadolu Hisarı, Sütlüce, Topkapı, Karaköy, Boğaziçi, Kız Kulesi, Sarayburnu ve Tarihi Yarımada’yı gösteren mozaikler yer alıyor. Kulaksız’ın İstanbul mozaikleriden oluşan sergisi Moza-İst 25 Şubat’a kadar Piramid Sanat’ta ziyaretçisini bekliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com