Fehmi Koru, kilise saldırısında kuşkulu: Rus mafyasının hesaplaşması mıydı?

Gazeteci Fehmi Koru, İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne düzenlenen silahlı saldırının yapılış biçimi, saldırganların kimlikleri ve saldırı sonrası açıklamaları yorumlayarak 'IŞİD'in eylemi olmayabileceği' kuşkusunu dile getirdi.

  • ü
  • 31 Ocak 2024
  • ü
  • Gündem

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi ölmüştü. Saldırganlar yakalanırken, IŞİD’in ‘üstlendiği’ iddia edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da net bir açıklama yapmayarak saldırıyı ‘IŞİD’in yaptığını düşündüklerini’ söyledi.

Deneyimli gazeteci Fehmi Koru, kişisel internet sitesinde kaleme aldığı yazıda, saldırıya ilişkin kuşkularını dile getirdi. Yazısına “İstanbul’da kiliseye saldırı her yönüyle bana göründüğünden çok farklı geliyor” başlığını uygun gören Koru, saldırganların kimliklerini de vurgulayarak, Rus mafyası türü bir örgütün hesaplaşması olabileceğini yazdı.

“Rus ve Tacik eylemcilerin Türkiye’deki eylem için seçilmesi de ilginç…” diyen Koru, istihbaratçılara dikkat çekerek, “Eminim, bu tür mevzuları meslekleri gereği yakın takip altında tutan kadrolar da, eğer ellerinde benim buraya aktardıklarımdan fazla bilgi ve istihbarat yoksa, yukarıdaki sorularımdan da öte garipliklerin farkına varmışlardır” diye yazdı.

‘KUŞKULUYUM’

Türkiye’de meydana gelen eylemin bir sebebi olması gerektiğini savunan Koru, “Planlayanlar eylemi üstlenmesi için Rus ve Tacik’i görevlendirirken de buna bir anlam yüklemişlerdir. Öyle mi? Kuşkuluyum” ifadelerini kullandı.

‘RUS MAFYASI TÜRÜ BİR ÖRGÜT BU EYLEME DAHA ÇOK YAKIŞIYOR’

Kilise saldırısının hesaplaşma eylemi olabileceğini yazan Koru, şöyle devam etti:

“Bana bu eylem hesaplaşma amaçlı imiş gibi geliyor. IŞİD değil de Rus mafyası türü bir örgüt bu eyleme daha çok yakışıyor.

Yorumcular neredeyse tek ses halinde ilk açıklamaları benimsemiş görünüyorlar.

Farklı düşünen bir benim galiba.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com