CHP lideri Özel: Değişim diyenler İzmir listesine baksın, değişim orada

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında İzmir listesini eleştirenlere yanıt verdi. Özel, "Değişim nasıl olacak diyenlere dün açıklanan İzmir listesine baksın değişim orada" dedi.

  • ü
  • 30 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmada, İzmir listesini eleştirenlere yanıt verdi. Özel, “Değişim nasıl olacak diyenlere dün açıklanan İzmir listesine baksın değişim orada. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Karşıyaka’da 5 yıl görev yapan Cemil Tugay‘ı görevlendirdik hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

‘DEĞİŞİM İSTEYEN İZMİR’E BAKSIN’

CHP lideri Özel, İzmir adayları ile ilgili tartışmalar konusunda ise süreci şöyle anlattı:

“Kadınların başının üzerinde camdan tavan var. Gençler ve kadınların iddialarının arkasında ben varım. Belediye Meclislerinde kota koyduk, ama pencere sistemini de hayata geçirdik. Kadınlara aday olun arkanızda biz varın dedik. Değişim nasıl olacak diyenlere dün açıklanan İzmir listesine baksın değişim orada. Yaş ortalaması 46, 12’si 40 yaş altında. 9’u kadın. İzmir’in en büyük ilçelerine kadın aday koyduk. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Karşıyaka’da 5 yıl görev yapan Cemil Tugay’ı görevlendirdik hayırlı uğurlu olsun.”

Özel, gündeme ilişkin değerlenedirmelerde bulunduğu grup toplantısında, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik tehdit içeren konuşmasına da atıfta bulunarak, “MHP’nin grubunu dinlediğinizde Sayın Devlet Bahçeli’nin üslubundan görüyorsunuz.Hani büyüğümüzdür çok önemli bir görevdedir, kızıp da söylese bir şey değil ama promterdan okuyor. Dünden hazırlamışlar bilgisayara yüklemişler, o kaydırıyor Devlet Bey camdan okuyor. Camdan o kadar hakaret olunca, o hakaretlerin gerçekten içten yapılması değil de bir vazife olarak yerine getirildiği çok belli.” ifadelerini kullandı.

‘BİR ASGARİ ÜCRETİ 40 SANİYEDE TÜKETİYORLAR’

Yeni asgari ücretin hızla eridiğine dikkati çeken CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Özel, “Toplumun büyük çoğunluğu yoksullaşmaya devam ederken, sarayda işler yolunda. Bu hesap her geçen gün daha trajik bir hal alıyor. Sarayın bir günlük maliyeti 33.6 milyon lira. Hani 6 sıfır atıldığı için bu 33.6 milyon normal para gibi algılanıyor olabilir, eski parayla milyar da değil trilyon lira. Eski parayla 33.6 trilyonu bir günde harcıyorlar sarayda. Saatlik harcaması 1.4 milyon lira bir dakikada 23 bin lira. Yani bugün asgari ücret 17 bin lira ya saray bir dakika 23 bin lira harcıyor.” dedi.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir asgari ücreti 40 saniyede tüketiyorlar. En düşük emekli maaşı 10 bin lira ya 27 saniyede harcanıyor sarayda. O yüzden rakamları sadeleştirmenin ve böyle bakmanın faydası var. Hani itibardan tasarruf olmaz diyorlar ya, bin oda bin 300 oda gece boyunca ışıklarını yakıyorlar ya, orada işte o elektrik parası, kira parası yemek parası, şaşalı ağırladıkları konuklarının parası, pandemide millet evden çıkmazken sazlı sözlü eğlendirdikleri Arap Şeyhlerine yaptıkları eğlencelerinin parasının toplamı bu ve bir dakikada harcadıkları 23 bin lira, bunu vatandaşlarımızın takdirlerine bilgilerine sunuyorum.”

ERDOĞAN’A ‘ÇAY-SİMİT HESABI’ HATIRLATMASI

Erdoğan’ın muhalefet olduğu zamanlardaki hesabına gönderme yapan Özel, “Ayrıca bir de hesap var Tayyip Bey çay-simide bakar, çiftçi mazot kaç para ona bakar. Bakın 14 Mayıs günü oyu verin bu kardeşinize, enflasyonun belini kıracağız, fiyatları düşüreceğiz diyordu. O gün benzinin pompa fiyatı 19 lira 75 kuruştu, bugün 39 lira 60 kuruş. Seçimden buraya benzin 19 liradan 40 liraya çıktı, benzin çıktımı iğneden ipliğe her şey takip eder, büyük zamlar yerel seçimden sonra iyice kapıda. Çiftçinin kamyoncunun, taksicinin baktığı mazot, seçim günü 18 liraydı bugün tam 42 lira. Milletten yetkiyi alan Recep Tayyip Erdoğan, aldığı yetkiyle 18 liralık mazotu 42 lira yapmış durumda.” şeklinde konuştu.

‘DEM DEM DEM DİYEREK UNUTTUURMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Özel, konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

“Bu sabah Devlet Bahçeli, dün akşam Recep Tayyip Erdoğan yarın bir diğeri bir tane cümleleri var üç harften ibaret DEM DEM DEM. DEM diyerek seçim kazanmanın, enflasyonu unutturmanın, zamları gizlemenin, açlığa sefalete katlanın demenin hesabındalar. Geçen seçimde tehlike büyük gelirlerse bayrağı indirecekler ezanı dindirecekler, vatanı böldürecekler; oyu sen ver bana güven. Verdi oyu 18 liralık mazotu 42 lira yaptılar.

‘DEM DEMEK DIŞINDA BİR ÇARE GÖRMÜYOR’

Ne bayrak iner, o bayrağı dalgalandıran Mehmetçiği de savunan biziz, o ezanı okuyan müezzinin hakkını da savunan biziz, bu vatanın başına bir şey gelecek olursa bedelli askerliğe kaçmayıp cepheye koşacak olanlar yine biziz. Ama bir yandan Recep Tayyip bu hamaseti yaparken Devlet Bahçeli ile birlikte promtera yazmışlar DEM DEM DEM demek dışında bir çare görmüyor, gündemi unutturmak için. DEM demişken şunu da söyleyelim, her siyasi parti ile ne kadar ilişkimiz varsa DEM ile o kadar ilişkimiz var. Geçen seçimi şununla kazanmaya çalıştılar, yalan videolar yaptılar. “Bunlar DEM ile yok bir sürü terör örgütünün adıyla gizli görüşüyorlar.” yok kardeşim dedim gizli görüşme, göz önünde görüşme, randevu istediler verdik görüştük.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Birlikte DEM DEM ise içtiğimiz bir bardak demli çaylarını içtik, geldiler bir bardak demli çayımızı içtiler. DEM DEM diye arkada odada DEM’in Meclis İdari Amiri ile DEM’in meclis başkanvekili ile oturup aynı masada yemek yerler, sohbet ederler, şakalaşırlar, birbirleriyle ilişki kurarlar, kamera önüne çıkınca sahtekarlığa başlarlar. Arkada can ciğer kuzu sarma burada sahtekar. Milletimize söylüyorum Özgür Özel’in ve CHP’nin DEM ile olan ilişkisi kamera önünde ne ise arkada da odur. Arkada can ciğer olup ön tarafta sahtekarlık yapanlara göre bu dürüst tavrımızı milletimizin takdirine sunuyorum.”

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com